maandag 11 mei 2020

Thuiszitters van de bank af

Symposium op komst - 11 november 2020: Duizenden leerlingen  -  het worden er meer - gaan niet naar school. Waarom? Hoe kunnen we thuiszittende leerlingen goed begeleiden? Een verhelderende middag rond een complex thema. Met inzichten uit het kersverse onderzoek van het Kohnstamm instituut, lezingen van Anton Horeweg en Ard Nieuwenbroek, en Lisan van de Moosdijk en Lonneke Spierings over Route B van Zorgokee. Dit symposium is een must voor medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg. Aanmelden kan hier.

maandag 11 mei 2020

Leren (van) ongelukkig zijn met Dirk de Wachter

Symposium op komst  - 9 december 2020: Waarom en hoe leren we onze leerlingen te leven met ongeluk en lastigheden? Prof. dr. Dirk de Wachter geeft inzicht in de betekenis van de geluks-obsessie voor leerlingen en onderwijs. Samen met drs. Ard Nieuwenbroek biedt hij mogelijkheden om leerlingen en ouders te begeleiden, in en buiten de les. Alle deelnemers ontvangen de Wachters bestseller ‘De kunst van het ongelukkig zijn.’ Een inspirerende bijeenkomst voor met name medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg. Aanmelden kan hier.

maandag 11 mei 2020

beter, duurzamer

Het jaarverslag 2019 van ProRail is verschenen. Lees CEO John Voppen’s oproep tot meer duurzame mobiliteit in Nederland. Over de klantwaardering voor de spoormannen en – vrouwen die nooit eerder zo hoog was. Over de nieuwe positie van ProRail als ZBO vanaf 2021. Over zoveel meer. Ga naar de website.

dinsdag 18 maart 2020

Wie leest er nog een jaarverslag?

Bij The Bitter End wordt aan twee nieuwe boeken gewerkt. Het eerste is een serie korte verhalen, fictie met een hoog non-fictiegehalte. Beetje in de stijl van de oude Russische Oberioeten wordt de moderne tijd gefileerd, tikje venijnig, af en toe regelrecht hilarisch. Deze uitgave verschijnt voor de zomer bij uitgeverij ASPEKT. Het tweede boekje is van andere aard. Als specialisten in externe verslaglegging zien we dat jaarverslagen nauwelijks nog gelezen worden. Investeerders, klanten en medewerkers kunnen er steeds minder mee. Hoe komt dat? Wat moeten we met al die eenvormige deftigtaal over Purpose en Impact? De chaos in nieuwe standaarden voor niet-financiële informatie gooit nog eens extra roet in het eten. ‘Getrouw beeld’, tevens voorzien van handige tips & tricks, verschijnt komend najaar. Houd deze site in de gaten.

 

zaterdag 22 februari 2020

ntr zaterdagmatinee

Vandaag valt hij bij 9.000 adressen op de mat: de nieuwe seizoensbrochure van de NTR ZaterdagMatinee, de internationaal bezien unieke concertserie in het Amsterdams Concertgebouw. Barok, opera, symfonische-, koor- en nieuwe muziek. Norbert Croonenberg tekende (weer) voor de vormgeving.

dinsdag 17 december 2019

Voortgang in Kenia

I-GET is onze partnerorganisatie in midden-Kenia, gericht op middelbaar en vakonderwijs voor jonge meiden. I-GET heeft de krachten gebundeld met de lokale overheid en ontwikkelt plannen voor een nieuw te bouwen school. Wij van The Bitter End richten ons op de vervolgstap: werk en zelfstandig ondernemerschap voor de meiden. We werken aan nieuwe samenwerkingen met uitzender Manpower en met Signify, de voormalige Philips Lighting divisie. Daarnaast zetten we een bescheiden kredietfaciliteit op om zelfstandige bedrijvigheid te stimuleren.

donderdag 7 november 2019

lifeblood of trust

Het was een mooi feestje! Gisteren overhandigde medeauteur Greet de Bruijn het eerste exemplaar van ‘Lifeblood of trust for real relationship’ in het Eindhovens Popei aan Miriam Bakker, o.a. drijvende kracht achter Leren over Leven in Amsterdam. Het boek is een eerbetoon aan Barbara Krasner, mede-grondlegger van het contextuele gedachtengoed, en gaat dieper in op het belang van dialoog en het contextuele denken en doen in tijden van polarisering. Interessante bijdrages, betrokken publiek en Celebration van Cool and the Gang, flink hard…

 

Lifeblood of Trust for Real Relationship, 2019, uitgeverij ACCO, ISBN 9789492398321

maandag 21 oktober 2019

bom in het lichaam?

Twee dagen geleden alarmerende berichten op de Franstalige TV in België. Plastisch chirurg Jose Budo legt de problemen van siliconen implantaten nog eens uit. Binnen de kortste keren 600.000 views en het aantal serieuze klachten blijft groeien. Kijk hier.

 

dinsdag 8 oktober 2019

De verhalen raken

Mooie recensies verschenen van Croonenbergs ‘Kat met stroop en laurier.’ In dit boek vertellen de laatste getuigen over het bizarre, vrijwel onbekende verloop van WO2 in Midden-Limburg vanaf eind 1944. ‘Begin je aan een verhaal, dan kun je niet meer stoppen. Dit zijn verhalen die iedereen moet lezen.’ Zie o.a. hier.

maandag 7 oktober 2019

6 november: Feestelijke boekpresentatie ‘Lifeblood of trust for real relationship’ in Eindhoven

Na vijf jaar samenwerken over de Atlantische Oceaan is het zover: Greet de Bruijn heeft de biografie over Barbara. R. Krasner voltooid. Het unieke boek belicht het leven van Barbara als medegrondlegger van het contextuele gedachtengoed (en strijder tegen racisme) en de relevantie van het gedachtengoed voor deze moderne tijden. Het wordt een feestje, met bijzondere presentaties en muzikale hoogstandjes. Neem je dansschoenen mee.

Grote Zaal, Popei, Klokgebouw Eindhoven. Zaal open: 19.30u.

Aanmelden via www.loyaalleven.nl

donderdag 12 september 2019

Siliconentoxiciteit is een ziekte

Radboud-onderzoeker Henry Dijkman belicht opnieuw de ernstige gezondheidsproblemen van siliconen implantaten en pleit voor beter veiligheidsonderzoek. Lees het hier na.

dinsdag 13 augustus 2019

aan het werk

Bedrijven als DSM, SABIC, OCI Nitrogen en Sitech financieren als viermanschap al jaren projecten om jongeren dichterbij de arbeidsmarkt te brengen. Wij hebben gezorgd voor de naamgeving en verdere positionering van dit fonds. Tegenwoordig storten DSM, SABIC, OCI Nitrogen, Sitech, Arlanxeo, Fibrant, AnQore en Borealis en hun 7000 medewerkers elk jaar een percentage van de bruto-loonsom in de fondskas. Neem een kijkje.

maandag 29 juli 2019

Siliconen implantaten

Opnieuw verschijnen er publicaties over de mogelijke onveiligheid van siliconen implantaten. Vrijwel niets is zonder risico, maar als siliconen zich nestelen op plekken waar ze niet thuishoren is de ellende niet te overzien. En recent zijn in het Europees Parlement voor de tweede keer vragen gesteld hierover, naar aanleiding van Het Siliconenlek van Don Croonenberg. Er wordt hard gewerkt aan betere voorlichting en bewustwording, maar in Nederland lijkt er verder niets te veranderen.

donderdag 4 juli 2019

Meer wij

‘Meer wij’ is verschenen, een publicatie van De Publieke Zaak over samenwerking als sleutel tot welvaart en welzijn. Een boek tegen verdeeldheid en desintegratie met inspirerende pleitbezorgers uit de werelden van wetenschap, sport en bedrijfsleven zoals DSM.

vrijdag 14 juni 2019

terugblik

NPO’s Terugblik 2018 is gepubliceerd. De NPO rapporteert hierin over de doelstellingen in de begroting van vorig jaar en hoe de NPO zijn media-opdracht heeft uitgevoerd. Lees het rapport hier.

woensdag 5 juni 2019

Dakhaas

Het was volle bak bij de presentatie van Kat met stroop en laurier van Don Croonenberg op 4 juni in kasteel Aerwinkel. Een boek vol ontroerende, onthutsende oorlogsherinneringen van kinderen in Midden-Limburg. Wat is daar gebeurd toen de opmars van de Geallieerden een klein half jaar stil kwam te liggen en de bevrijding keer op keer werd uitgesteld? Krankzinnige barbarij, ongelooflijke moed en kauwen op een koeienuier tegen de honger. Topavond, veel dankbare mensen plus een speciaal ‘dakhaas-’gerechtje voor de gasten.  Gepubliceerd bij uitgeverij ASPEKT.

woensdag 5 juni 2019

NPO: gewaardeerd en relevant

De NPO is een goed gewaardeerde aanbieder van relevante content. Het bereik is goed op peil gebleven, zeker in het licht van de toegenomen concurrentie en een algemene daling in het bereik van lineaire kanalen. Aldus de evaluatiecommissie die onderzoek naar de NPO heeft gedaan over de periode 2013-2017. Ook in vergelijking met publieke omroepen in andere Europese landen is het bereik van de NPO relatief goed. De commissie raadt de overheid aan niet weer te sleutelen aan net ingevoerde wetswijzigingen over interne verhoudingen en besluiten over de inhoud of het aantal netten en zenders aan de NPO te laten. De overheid dient meer ruimte en (financiële) duidelijkheid te geven.

woensdag 25 april 2019

Inspirerend! Goede inhoud!

Afgelopen week een mooi congres georganiseerd over de gevolgen van vechtscheidingen voor kinderen en hoe het onderwijs daarmee kan omgaan. Het ruim 100-koppige publiek was vrijwel unaniem zeer te spreken over de diverse interactieve sessies en presentaties. Organisatie: Greet de Bruijn, Loyaalleven.nl

woensdag 25 april 2019

ProRail investeert € 3,5 miljard

Topman Pier Eringa maakt vandaag bekend dat ProRail fors gaat investeren in verbetering van de Nederlandse spoorinfrastructuur. Het gaat goed met ProRail: lees het na in het eveneens vandaag verschenen jaarverslag 2018, waaraan wij in concept en redactie hebben bijgedragen.

dinsdag 26 maart 2019

EU Parlement stelt vragen

Vorige maand heeft het Europese Parlement mede naar aanleiding van Het Siliconenlek van Don Croonenberg vragen gesteld aan de Europese Commissie. De betrokken parlementariërs wijzen op kwaliteitsproblemen, het belang van goede voorlichting en tekortschietend beleid in de Europese lidstaten. De Commissie is gevraagd te reageren op de ernstige gezondheidsrisico’s en naar manieren hoe het beleid in de lidstaten verbeterd kan worden. Zie hier

donderdag 21 maart 2019

Het Siliconenlek

Vandaag Kamerdebat met minister Bruins over de controle en veiligheid op medische hulpmiddelen, waaronder siliconen borstimplantaten. Ons boek Het Siliconenlek, de zeer ernstige gezondheidsproblemen van vele vrouwen en tal van voorstellen voor wetswijzigingen kwamen aan de orde. Voor de komende tijd gaan wij opnieuw presentaties organiseren om dit thema onder de aandacht te houden. De gezondheidsproblemen zijn groot en nagenoeg alle partijen in de Tweede Kamer pleiten voor betere controle, een deugdelijk transparantieregister en versterking van organisaties als de IGJ en het RIVM. Wordt vervolgd!

vrijdag 4 januari 2019

Elverding-leerstoelen in Maastricht

Per 1 januari 2019 heeft de Universiteit Maastricht er twee leerstoelen bij, ter ere van voormalig DSM-topman Peter Elverding. De leerstoelen ondersteunen bedrijven en overheden bij de inrichting van hun langetermijnstrategie, belangrijk in tijden van hijgerig kortetermijndenken. Wij hebben lang met deze fantastische man intensief mogen samenwerken bij de fundamentele transformatie van DSM. Als Topman van het jaar ontkende hij stellig de nieuwe Perkamentus te zijn die het met wat magie allemaal even regelde.

vrijdag 4 januari 2019

veiliheid en vertrouwen

OSOSint. is een Rotterdams veiligheidsadviesbureau voor on- en offshore bedrijven. Wij gaan ze helpen met de positionering en hun nieuw te bouwen website. Er is in Nederland op gebied van veiligheid nog heel veel te doen. OSOSint. is een jong, sterk groeiend bureau dat in plaats van nog meer regels werk maakt van gedrags- en cultuurverandering, en daar uitstekende resultaten mee boekt. Wie zei dat bedrijfscultuur een soft issue is?

dinsdag 18 december 2018

het siliconenlek

Dr. Henry Dijkman liet met elektronenmicroscopische beelden haarzuiver zien hoe siliconen door het lichaam kunnen bewegen, getroffene Andrea van Bohemen deed persoonlijk verslag en dr. Henk van Gerven (foto) beloofde zich als Tweede-Kamerlid in te spannen om de problematiek rond siliconen borstimplantaten hoger op de politieke agenda te krijgen. Het was een geslaagde presentatie van Croonenberg’s boek Het Siliconenlek, waarin hij een scala aan betrokken partijen aan het woord laat en diverse kritische noten kraakt.

donderdag 13 december 2018

ode aan de heuvellaan

Gisteren werd in Hilversum het boek 'Ode aan de Heuvellaan, 90 jaar muziek gepresenteerd'. In opdracht van het Muziekcentrum van de Omroep geschreven door Inge Jongerman en vormgegeven door 'onze' Norbert Croonenberg. Op de website van het MCO meer informatie over dit mooie project

dinsdag 13 november 2018

Verzilveren of verzuren?

Het was een goed bezocht congres op 7 november, gewijd aan seniorenbeleid in het onderwijs en georganiseerd door onze eventtak Loyaalleven. Prof. Tinka van Vuren, Marc Oonk en Ard Nieuwenbroek presenteerden achtergronden, trends, cases en bruikbare oplossingen. Het smaakt naar meer, zo blijkt ook uit de 8,5 die de bezoekers gaven. Filmpje zien? Dat kan hier.

donderdag 18 oktober 2018

Nieuws van het boekenfront

Op 17 december is de presentatie van ‘Het Siliconenlek’. Dat boek gaat over ellendige gezondheidsproblemen die mogelijk het gevolg zijn van siliconen protheses, en de rol van overheid, wetenschappers, chirurgen en fabrikanten bij dit beladen thema. Voorjaar 2019 verschijnt een boek over de voor velen onbekende oorlog die in ’44-’45 in Midden-Limburg heeft gewoed. En Greet de Bruijn heeft o.a. samen met grondlegger Barbara Krasner ‘Standing in the Line of Fire’ geschreven, een biografische benadering van de contextuele therapie. Inclusief nooit eerder gepubliceerde foto’s over Krasners bewogen jeugd en de historische protestmars in Selma die ze samen liep met Martin Luther King tegen rassendiscriminatie. Dat boek verschijnt in mei 2019 in Nederland en later in de VS.

woensdag 12 september 2018

New Business: Brüggemann Houtbouw

Het Duitse familiebedrijf Brüggemann bouwt prachtige houten huizen en gebouwen. Duurzaam en energiezuinig, sinds enkele jaren ook in Nederland. Binnenkort gaat het Nederlandse kantoor open, in de vergunningsvrije zone Oosterwold-Almere. Wij gaan dit bedrijf met redactie en diverse communicatievormen ondersteunen.

maandag 30 juli 2018

congres: verzuren of verzilveren?

Mooi congres op komst bij onze eventorganisatie Loyaalleven: Wat is er nodig om oudere leerkrachten te ondersteunen zodat ze tevreden hun pensioen bereiken? Hoe blijven school en leerkracht aantrekkelijk voor elkaar? Meer informatie en inschrijven.

donderdag 14 juni 2018

NPO: Europa’s meest bijzondere publieke omroep

Aldus Joop van den Ende bij de presentatie van de NPO-rapportage ‘Maatschappelijke waarde’ in het Mauritshuis in Den Haag. ‘Stop met populistisch geneuzel en stel een minister aan die weet wat media betekent. En stop met bezuinigen want anders is de NPO over drie, vier jaar een zielig kind.’ Nee, Van den Ende wordt niet door de NPO betaald. Zie npomaatschappelijkewaarde.nl

donderdag 31 mei 2018

Miljarden voor mobiliteit

Vandaag verschijnt het jaarverslag 2017 van ProRail. Hoe slagen ze erin om vrijwel alle doelstellingen van het ministerie van I&W te overtreffen? En lees over de miljarden die volgens topman Pier Eringa nodig zijn om Nederland mobiel te houden.

dinsdag 15 mei 2018

de pijn van perfectionisme

Perfectionistische leerlingen zijn vaak onzichtbaar omdat ze goede cijfers halen. Regelmatig zetten ze zichzelf zo zwaar onder druk dat ze er een angst- of dwangstoornis aan overhouden. Op 21 november gaan Emiel van Doorn van Stibco en Ard Nieuwenbroek nieuwe inzichten aanreiken. De bezoeker ontvangt “Perfectionistische leerlingen”, het nieuwe boek van Ard Nieuwenbroek. Plaats van handeling: De Poorterij in Zaltbommel. Inschrijven vanaf vandaag, 15 mei.

 

dinsdag 8 mei 2018

Grappige inkijk in levensverhaal

Positieve recensies over Tobnie van de tijdschriften Impuls & Woortblind Magazine en BM magazine voor ouders en zorgprofessionals. ‘Een heerlijk herkenbaar boek, met veel humor en zelfspot opgeschreven.’ En:  ‘Een spontane, soms rommelige vertelstijl dompelt de lezer meteen onder in hoe het moet zijn om met adhd te leven.’

maandag 5 maart 2018

jaarverslag 2017 dsm

Klant DSM Nederland heeft zijn jaarverslag 2017 gepubliceerd. Lees alles over een uitstekend jaar en de vele blijken van erkenning van dit bedrijf dat werkelijk een verschil weet te maken. Zelfs Fortune komt er niet meer omheen. Zie www.dsm.com.

zaterdag 17 februari 2018

Huisvesting en integratie

Nuenens wethouder Sociaal Domein Caroline van Brakel vertelt over de huisvesting en integratie van vergunninghouders, in samenwerking met vele partijen. Het interview staat in Nieuwe Nuenenaren, een eenmalige publicatie vol gesprekken en informatie over thuiskomen in Nuenen. Allemaal naar een idee van The Bitter End.

zaterdag 17 februari 2018

Is de toekomst nog wat ie was?

The Bitter End gaat redactioneel meewerken aan een scherpere profilering van Nintes en Nedbricks, in publicaties en op social media. Beide stichtingen ondersteunen jonge bestuurders – bij bedrijven, het maatschappelijke veld, overheid en wetenschap - bij hun uitdagingen voor vandaag en morgen. Zie www.nintes.nl  en www.nedbricks.nl.

woensdag 6 december 2017

goddelijk brein

Afgelopen weekend vond de presentatie plaats van Tobnie,  een openhartige biografie over leven met ADHD van Mirande van Reenen. Ouders en psychologen blijken stomverbaasd nu voor het eerst een ‘patiënte’ zelf beschreven heeft hoe het is om met zo’n goddelijk verward brein te leven. En proberen te werken. De eerste batch van Tobnie is al bijna uitverkocht, dus voor dit ook door GGZ-psychologen aanbevolen boek ga je gauw naar bol.com.

dinsdag 28 november 2017

faalangstcongres groot succes

Vorige week vond het derde nationale faalangstcongres plaats in Houten. Met 400 bezoekers een uitverkocht huis, inclusief faalangstquiz, lezingen en meer dan 20 workshops. Een groot succes en veel dank aan de leerlingen van Het Houtens. Chapeau!

Bekijk hier een impressie.

maandag 20 november 2017

Tango uit een platenspeler

In Helmond een mooi project afgerond –  met ‘oude mensen’ die vertellen over vroeger. Bijvoorbeeld Bertje, de 90 komt snel dichterbij, die op het met kaf bestrooide plein danste tot de zon opkwam. ‘Tegenwoordig verandert alles. Ik ben meer van vroeger.’ Met grote dank aan Tania Heimans.

donderdag 16 november 2017

Verdwalen met de Tomtom in je hand

In dit biografische boekje, vers van de pers, doet Mirande van Reenen verslag over haar leven met adhd. Hoe het werkt in haar hoofd, wat het doet met haar gezin en relaties, hoe de omgeving ermee worstelt. Het doolhof aan deskundigen, regels en instanties. De problemen om passend werk te vinden. Maar lach ook mee over de hilarische misverstanden en komische situaties waarin Mirande geregeld verzeild raakt. Niet tobben!

dinsdag 17 oktober 2017

‘Ja, wat denk je zelf?’

Vandaag verandert zorgorganisatie Passe-partoutzorg in Grijp het Leven!, gaan de deuren van de nieuwe vestiging in Panningen open en ziet een boekje het licht waarin visie en aanpak van deze eigenwijze organisatie wordt beschreven. ‘Ja, wat denk je zelf?’ gaat uit van de zelfredzaamheid en autonomie van cliënten, maar dan echt. ‘Vaak roepen we dat de cliënt centraal staat en recht heeft op persoonlijke regie. De werkelijkheid is vaak dat wij als ouders, hulpverleners en overheid de touwtjes in handen blijven houden. Want wie weet er nou beter wat goed voor ze is?’ Klik hier voor een impressie van de opening.

dinsdag 5 september 2017

Nieuwe Nuenenaren

Voor de gemeente Nuenen een aanpak bedacht om de communicatie rond vluchtelingen in het dorp –de Nieuwe Nuenenaren – vanuit een breder perspectief en meer geïntegreerd neer te zetten.

Als het even meezit, worden de eerste resultaten volgende maand zichtbaar. Op de foto: Azeb uit Eritrea, die na een mislukte gezinshereniging letterlijk en figuurlijk in Nuenen haar weg gevonden heeft.

vrijdag 14 juli 2017

new business

Wij gaan de website van DICTA Coaching voorzien van frisse tekst, voor de nieuwe zorgorganisatie Grijp, Het Leven! (voorheen Passe Partout Zorg) bereiden we een publicatie voor over de inrichting van zorg binnen de participatiesamenleving, en met de gemeente Nuenen hebben we een overeenkomst over een nieuw boekwerk dat gewijd zal worden aan De Nieuwe Nuenenaren. Het dorp herbergt ruim 60 nationaliteiten en in het boek komen tal van nieuwe Nuenenaren, ‘gewone’ immigranten en vluchtelingen uit diverse landen aan het woord. In de herfst wordt dit boek feestelijk ten doop gehouden.

maandag 26 juni 2017

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Aldus de legendarische Pipi Langkous, en titel van het vandaag verschenen boekje met kinderen en wereldberoemde Helmonders over hun onvermoede talenten en dromen voor later. Bedenker en auteur Don Croonenberg reikte het eerste exemplaar uit aan wethouder Margreet de Leeuw. Met verassende bijdrages van o.a. Harry van Bommel, Stochelo Rosenberg, Evert Santegoeds en Annemarie van Gaal. Het project werd mede mogelijk gemaakt door LEV groep en T+Huis in Eindhoven.

donderdag 15 juni 2017

goats a gogo

De muziek-happening die we met o.a. The Rosenbergs organiseerden, heeft voldoende middelen opgebracht om circa 70 geiten aan te schaffen voor families in het door klimaat en armoede geteisterde midden-Kenia.  Een mooie eerste stap – er zullen er nog vele volgen…. .

The Bitter End heeft overigens de samenwerking met De Wilde Ganzen opgezegd.

dinsdag 13 juni 2017

Ruim 400 Kamervragen

Dit jaar heeft de Nederlandse Publieke Omroep voor het eerst verslag gedaan over zijn maatschappelijke waarde. Aan de hand van de thema’s nieuws en debat, cultuur, educatie, innovatie en verbinding laat de NPO zien welke rol de organisatie in de samenleving vervult. De NPO als aanjager van politiek debat? De NPO het grootste cultuurpodium van Nederland? Jazeker. Lees en beleef op npomaatschappelijkewaarde.nl

maandag 29 mei 2017

De NPO als gewaardeerde vrijplaats

Bijna ¾ van alle Nederlanders vindt de Nederlandse Publieke Omroep belangrijk voor de samenleving. En dat er kwaliteit geleverd wordt blijkt uit de ruim 40 (inter)nationale onderscheidingen die de NPO vorig jaar in de wacht sleepte. Lees er alles over in de net gepubliceerde Terugblik 2016

vrijdag 19 mei 2017

‘Den Haag kan boetebrief alvast schrijven.’

Aldus Pier Eringa tijdens de presentatie van ProRail’s jaarverslag 2016. De CEO doelde op het gegeven dat zijn organisatie niet het beheer over de HSL kan voeren, en dus geen invloed heeft op bijvoorbeeld de verbetering van de punctualiteit. Lees meer op de website.

woensdag 10 mei 2017

woekeren met je talenten

Uit onderzoeken rond duurzame inzetbaarheid blijkt dat veel mensen niet op hun beste plek zitten. Er knaagt iets en talent komt niet goed tot ontwikkeling. Wij werken in samenwerking met trainers en mental coaches binnen de KNVB en voetbalclubs aan een publicatie over nieuwe ontwikkelingen in duurzame inzetbaarheid en hoe mensen hun eigen coach kunnen worden. Theorie, praktijk, interviews en handige tips & tricks.

donderdag 4 mei 2017

serious gaming goed voor duurzaamheid?

Klant ProRail steekt de laatste tijd steeds meer energie in innovatie op en rond het spoor. En zoekt daarvoor ook nadrukkelijk de samenwerking op met innovatieve organisaties en kennisinstituten zoals TNO. Samen met ProRail werken wij aan een nieuwe website plus offline publicaties op dit gebied. Kun je bijvoorbeeld met serious gaming de betrouwbaarheid en duurzaamheid op en rond het spoor naar een hoger plan tillen? Het zal je verbazen… .

Maandag 1 mei

begeleiding bij opvolging familiebedrijf

Opvolging binnen familiebedrijven is vaak een heikel onderwerp. Hoe begin je daaraan? Speelt het verleden een rol? Wat willen en kunnen de kinderen? Wat is de positie van de ouders als het bedrijf aan de volgende generatie of een externe partij is verkocht? Wij zijn bezig met een veehouderij in Erp om dit traject in kaart te brengen en in goede banen te leiden. Een prachtig proces met sterk verbeterde privérelaties – en dat is weer goed voor het bedrijf.

vrijdag 28 april 2017

22 november: 3e nationaal faalangstcongres

Faalangst is onder jongeren nog altijd een veelvoorkomend probleem. Wij organiseren samen met faalangst-guru Ard Nieuwenbroek een congres waarin nieuwe perspectieven worden gepresenteerd. Ard zal zijn nieuwe boek ten doop houden en de bezoekers kunnen hun voordeel doen met maar liefst 24 workshops, variërend van mind-tuning, G-denken, familiesystemen en faalkunde (door de enige echte Remko van der Drift). Meld je aan op www.loyaalleven.nl.

dinsdag 18 april 2017

concertseries NPO radio4

Ook voor seizoen 2017-2018 mocht Norbert Croonenberg de seizoensbrochures voor AVROTROS Vrijdagconcert en de NTR ZaterdagMatinee weer vormgeven. Laatstgenoemde bevat ter ondersteuning van de programmering foto’s van Desriée Dolron, Suzanne Jogmans en Erwin Olaf. Via de respectievelijke websites zijn beide brochures te bekijken.

woensdag 1 maart 2017

Flying away from poverty

Naast de door Norbert Croonenberg ontwikkelde website voor het Girl Child Education Project in Isiolo County (Kenia) is nu ook een korte documentaire beschikbaar over het leven en de ambities van jonge meisjes in het straatarme Boranagebied. En over het grote verschil dat onderwijs maakt. De film is geproduceerd door freelance regisseur Hildah Kathure in Nairobi. Gaat dat zien op www.girlchildeducationprogram.com.

vrijdag 17 februari 2017

Dansen voor geiten

Afgelopen maand hebben we weer actie gevoerd en het Boranavolk in midden-Kenia aan geiten geholpen, vrijwel de enige dieren die bestand zijn tegen het vaak barre klimaat. Op 17 juni organiseren we een 12-uurs dansmarathon, waarschijnlijk in De Effenaar in Eindhoven en ondersteund door de Wilde Ganzen, om geld voor geiten bij elkaar te brengen. Haal je dansschoenen maar alvast uit de kast.

donderdag 9 februari 2017

Maatwerk als standaard bij ProRail

De afgelopen periode zijn alle emplacementen in Nederland waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt voorzien van nieuwe blusvoorzieningen en beter bereikbaar gemaakt. Een fors project waarvoor ProRail, de brandweer en de overheid de handen ineen hebben geslagen. Wat waren de dilemma’s en voor welke oplossingen is gekozen? Wij zorgden voor concept en redactie van de brochure waarin alles haarfijn wordt uitgelegd.

vrijdag 27 januari 2017

‘In het leven gebeurt alleen wat kan. Een drama is het.’

Fausto is op leeftijd geboren en moet elke ochtend aan het leven wennen. Dochterlief Victoria, 118 centimeter hoog, is gefascineerd door het menselijk lichaam. Samen reizen ze van zuid-Spanje naar een plaatsje aan de Engelse kust om een doodskist af te leveren voor een man die ze niet kennen. Een bende grofgebekte meeuwen vliegt mee en levert satirisch commentaar op het mensengeslacht.

maandag 16 januari 2017

maatschappelijke waarde

Acht van elke tien Nederlanders waardeert de NPO als een onafhankelijke, betrouwbare bron van nieuws en informatie. De NPO is dus duidelijk van maatschappelijke waarde, maar hoe breng je dat goed in beeld? Houd NPO’s verslaglegging over 2016 in de gaten, want daarin zal voor het eerst een nieuwe monitor maatschappelijke waarde worden gepresenteerd. Concreet, transparant en bepaald overtuigend.

donderdag 1 december 2016

blauw licht

De activiteiten voor ProRail krijgen uitbreiding. The Bitter End gaat ondersteunen bij concept en redactie van diverse rapportages en uitgebreidere communicatie over de rol van innovatie, inclusief de samenwerkingen met universiteiten en TNO. Waarschijnlijk heb je nog nooit nagedacht over de invloed van blauw licht op de mentale toestand van mensen. En waarom zie je vrijwel nooit konijnen en andere knaagdieren in de buurt van het spoor?

maandag 10 oktober 2016

Education for a stronger community

The Equity Bank in Isiolo, North-East Kenya, the Merti Integrated Development Program (MID-P) and The Bitter End will forge a partnership to set up an educational program for local entrepreneurs and groups. In a region where 49% of households has $1 to spend per day, it is crucial to strengthen basic competences and support communities to ignite and sustain economic activity. The program will comprise 5-day sessions with modules on basic budgeting, saving, drawing up business plans, marketing and forecasting. Equity Bank, ‘The bank of the poor’, will supply program content, MID-P will mobilize attendees and The Bitter end takes care of logistics and facilitation.

 

There is more to be done. Want to engage? Call Don Croonenberg: 06-21930746.

donderdag 29 september 2016

SCHRIJF+LAB van start

T+LAB is een samenwerking tussen LEVgroep en T+Huis Eindhoven, gericht op de ontwikkeling van talenten van kinderen die in ‘uitdagende’ wijken wonen. Wij ontwikkelen een SCHRIJF+LAB en gaan samen met LEV en T+LAB een publicatie verzorgen over de dromen en ambities van jonge kinderen. ‘Ik word straks president van dit land.'

 

zaterdag 17 september 2016

 

Congres: Show your colours

Maatschappelijk hulpverleners beleven lastige tijden. Steeds meer wij-zij denken, polarisatie en nadruk op de verschillen waar mensen hun identiteit aan ontlenen. Te pas en te onpas wordt om verbinding geroepen. En hoe feller het debat, hoe beter. Wat hebben professionele hulpverleners in deze moderne tijden te bieden? Op 8 november organiseren we in Driebergen een congres over deze thematiek, met als sprekers onder meer GGZ-voorzitter, Jacobine Geel, hoogleraren Catherine Ducommon-Nagy en Gabriël Anthonio, psycholoog Jan Hoet en Caroline van Dullemen, voormalig directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Groen Links en o.a. actief in armoedebestrijding.

Aanmelden kan hier.

 

dinsdag 12 juli 2016

Interim CEO bij IJmond Werkt!

Joost van Loon is benoemd tot interim CEO bij het sociale werkbedrijf IJmond Werkt! Joost was van 2011 tot eind 2015 directeur van het regionale werkbedrijf in Midden-Gelderland, sterk vergelijkbaar met IJmond Werkt! De komende periode zal hij zorgdragen voor de aansturing van IJmond Werkt! om samen met werkgevers en gemeenten in de regio IJmond de uitvoering van de Participatiewet te verzorgen.

 

dinsdag 10 mei 2016

NPO publiceert zijn eerste online jaarverslag

Minder communiceren vanuit de behoefte om ‘alles te zeggen.’ Veel meer het publiek benaderen vanuit relevantie, vanuit impact en betekenis voor mens en maatschappij. Vanuit deze opdracht heeft de NPO zijn jaarverslaggeving stevig onder handen genomen, en vandaag is het eerste online jaarverslag gepubliceerd van Nederlands meest bekeken omroep. Neem een kijkje.

 

donderdag 23 juni 2016

Galageiten gaan goed

in Kenia

In totaal nu zo’n 200 geiten en kamelen, dat is de stand van het project waarmee wij steun bieden aan de Borana in midden-Kenia. Een nomadenvolk dat te lijden heeft van de hitte en de zo goed als afwezige economische kansen. De dieren zorgen voor melk, vlees, transport en inkomen. Zijdelings zijn we ook betrokken bij activiteiten om jonge Boranameiden naar school te helpen; onderwijs is cruciaal voor een betere toekomst. Interesse om mee te doen? Laat het ons weten.

 

 

dinsdag 10 mei 2016

ProRail publiceert jaarverslag 2015

In het jaarverslag 2015 van ProRail spreekt bestuursvoorzitter Pier Eringa zich onomwonden uit. Punctualiteit, reiscomfort, veiligheid staan op een gedeelde eerste plaats – evenals minder bureaucratie, meer slagvaardigheid in het dagelijks spoorbeheer en een meer realistische planning. Wat mag de treinreiziger verwachten van de organisatie die verantwoordelijk is voor het Nederlandse spoorwegnet? Op zijn minst dat ambities niet in mooie woorden blijven steken.

 

maandag 9 mei 2016

NPO doet verslag van bewogen jaar

2015 was een jaar van vluchtelingencrisis, aanslagen, oorlog en onrust, en spraakmakende onthullingen in de Nederlandse politiek. Maar ook was er die atlete die in Peking de wereldtitel pakte, Herman Finkers die miljoenen aan de buis kluisterde, en de Top 2000 die is uitgegroeid tot Neerlands grootste kijk- en luisterspektakel. Dit en meer is te vinden in NPO’s Terugblik 2015. Volg deze link.

 

vrijdag 22 april 2016

Jaarverslag 2015 DSM in Nederland is online

Miljoeneninvesteringen, verkoop van bedrijfsonderdelen, nieuwe samenwerkingen, de introductie van een nieuw organisatiemodel, biotech-gastlessen en acties voor Serious Request – het is slechts een greep uit de activiteiten van DSM in Nederland vorig jaar. Bekijk het kersverse jaarverslag 2015.

 

vrijdag 1 april 2016

 

zowi

Het Spaanse elektronicabedrijf BQ is behalve producent van smartphones en tablets ook maker van Zowi, een programmeerbare robot voor jonge kinderen. Het danst, het telt, het schudt, het kan een beetje voetballen, en ja, je kunt er ook mee bellen. Marcel van Dijk gaat voor dit bedrijf als vertaler aan de slag. Meer weten over Zowi? zowi.bq.com

 

zondag 28 februari 2016

NTR ZATERDAGMATINEE

AVROTROS VRIJDAGCONCERT

Elk jaar organiseren de NTR ZaterdagMatinee en het AVROTROS Vrijdagconcert ieder zo’n dertig concerten in Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Deze concertseries brengen muziek van vroege barok tot hedendaags, waarbij de Matinee het experiment niet uit de weg gaat en het Vrijdagconcert zich vooral inzet om het weekend feestelijk en ontspannen te beginnen met breed geprogrammeerde muziek. Norbert Croonenberg verzorgde ook dit jaar weer het ontwerp voor beide seizoenbrochures die op nporadio4.nl  zijn te bekijken.

 

maandag 14 februari 2016

Club Orange, Thermen Goirle en Lareka

Club Orange, een kersverse organisatie die jonge blinden en slechtzienden een volwaardige plek binnen de samenleving wil bieden, beschikt over een gloednieuwe website. Voor de landingspagina van Thermen Goirle is een nieuwe schrijfstijl ontwikkeld, compleet Google-proof, met elke klik als stapje naar een transactie. Machinebouwer Lareka heeft een nieuwe website, die gebouwd is met veel aandacht voor de marketing van verpakkingen. Want slim chocolade verpakken betekent vaak meer omzet. Voor deze drie klanten was Hans Kik betrokken bij de webstructuur, het concept en hij schreef de teksten. Ga dat zien op cluborange.dedicon.nl en op www.lareka.nl.

 

Woensdag 30 december

 

TOP2000 a GoGo

Gisteren naar de TOP2000 a GoGo gekeken? Dan kent u voortaan een van de redenen waarom The Bitter End The Bitter End heet. Denk aan de roemruchte kroeg in Greenwich Village, New York.  En neem een kijkje op bitterend.com.

 

maandag 14 december 2015

NPO logo

New business: NPO

Wij verwelkomen de Nederlandse Publieke Omroeporganisatie (NPO) als nieuwe klant. Het eerste resultaat van deze samenwerking: een volledig vernieuwde jaarverslaglegging, te beginnen met 2015.

 

zaterdag 12 december 2015

New business:

Onderwijs-website

De belangstelling onder studenten voor een technische opleiding zit weer in de lift. Maar het tempo mag verder omhoog. Wij gaan een voedingsconcern ondersteunen in concept en redactie voor een nieuwe onderwijswebsite. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos voor mensen die lol hebben in techniek.

 

vrijdag 30 oktober 2015

Henri Sijthoff-prijs

voor DSM

Klant DSM heeft de FD Henri Sijthoff-prijs in de wacht gesleept. Jurylid Frans van der Wel:  'Het jaarverslag van DSM is een nuchter verslag, echt geïntegreerd, met veel aandacht over de volle breedte van de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering’. Er klinken trouwens ook kritische noten over de jaarverslaggeving in Nederland: informatieve communicatie legt het af tegen compliance en de verhalen zijn geregeld ‘te mooi’. Te mooi?

 

12 september 2015

 

Leren Over Leven (LOL)
van start

Onder aanvoering van Greet de Bruijn van The Bitter End en manager jeugdhulp Mirjam Bakker gaat het Instituut Contextuele Studies van start. Een nieuwe, geaccrediteerde opleiding in Amsterdam en Eindhoven. Neem een kijkje op www.lerenoverleven-oics.nl

 

dinsdag 4 augustus 2015

New business interne communicatie

We gaan DEC PA&S ondersteunen bij de interne en klantcommunicatie. Een organisatie van professionals in o.a. Big Data, Business Process Management, fabrieksoptimalisatie en mobiele informatievoorziening. Gebieden waar voor en achter de schermen veel aan de hand is.

 

dinsdag 9 juni 2015

Jaarverslag 2014 ProRail online

3,2 miljoen treinritten, € 1 miljard voor nieuw spoor. Het jaarverslag 2014 van Prorail is online. Lees meer over de bijna 400 bouwprojecten, de verbeterde punctualiteit, de viering van 175 jaar spoor in Nederland, en de plannen voor 2016 die in samenspraak met de stakeholders worden ontwikkeld. www.jaarverslagprorail.nl

 

 vrijdag 22 mei 2015

Jaarverslag Buma/Stemra door leden goedgekeurd

Het meer dan 24.000 leden tellende Buma/Stemra keerde vorig jaar € 147 miljoen uit aan componisten, tekstschrijvers, uitgevers en zusterorganisaties. Dit en meer over operatie en strategie in het jaarverslag 2014.

 

vrijdag 1 mei 2015

Jaarbeeld 2014 DSM Nederland gepresenteerd

 Samenwerking, innovatie en duurzaamheid: kernthema's waar DSM vorig jaar wederom werk van heeft gemaakt. Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl - Jaarbeeld 2014: Bright Connecting.

 

 

donderdag 2 april 2015

Aalberts Industries naar de AEX

Recent is het gedrukte jaarverslag 2014 van klant Aalberts Industries verschenen: meer omzet, een hoger resultaat en een gestegen winst per aandeel. Sinds eind vorige maand wordt het aandeel AI verhandeld aan de AEX.

 

 

woensdag 1 april 2015

1000 burgers denken na over de toekomst

1000 burgers van het Brabantse Uden kwamen bij elkaar om over de toekomst van de groeiende gemeente na te denken. De inspiratie daarvoor kwam o.a. uit 10 boeken - waar ons toekomstonderzoek met jonge kinderen er eentje van was; ‘De toekomst, daar komt geen eind aan!’

vrijdag 27 februari 2015

Polderen 2.0: medezeggenschap nieuwe stijl

Een beursbedrijf heeft structuur en filosofie van het overleg binnen de Nederlandse organisatie stevig omgevormd. In aanloop naar de raadsverkiezingen gaan wij het bedrijf ondersteunen bij de communicatiecampagne rond de invoering van de nieuwe aanpak. Gezocht: vergadertijgers die niet van vergaderen houden.

zaterdag 20 december 2014

Mens en bedrijf, fit als een hoentje

DSM in Nederland heeft een compleet vernieuwde Arbodienst. Alle medewerkers zijn per krant over de nieuwe filosofie en organisatie op de hoogte gebracht. Wij zorgden voor de interviews en redactie.

maandag 8 december 2014

Tan Tan in tijdschrift Onze Taal: Een reis door de geest

Tijdschrift Onze Taal van december heeft een mooie recensie over Tan Tan van Don Croonenberg. Het boek loopt over van inhoud en is voor de hoofdpersoon ook bijna een mystieke reis door de menselijke geest. Gaat dat lezen... .

20 en 21 november 2014

Int. Congres Loyaal Leven

Grondlegger Barbara Krasner en familietherapeut Peter Goldenthal uit de VS kregen de zaal goed in beweging tijdens het eerste, compleet uitverkochte Internationale Contextuele congres in de zalen van de TU Eindhoven. Ook waren er masterclasses, speciale persoonlijke en gezinssessies en fabuleus theater. Zeer intens, zelfs de vertaler en cameraman hielden het even niet meer droog. Concept en organisatie van het tweedaagse congres waren in handen van Greet de Bruijn. Voor 2016 staat een volgend congres op stapel. Meer? Neem een kijkje.

dinsdag 28 oktober 2014

Filmclips voor interne communicatie

Een landelijke overheidsorganisatie gaat de interne communicatie verbeteren met onder meer een serie filmclips. Wij gaan het bedenken en (laten) maken.

zaterdag 11 oktober 2014

Tips & tricks rond duurzame inzetbaarheid

Interviews met medewerkers, management en medezeggenschap, een paar  kritische noten plus interessante tips & tricks - het is allemaal te vinden in de tweede krant rond duurzame inzetbaarheid die DSM deze week in Nederland

heeft gepubliceerd.

dinsdag 7 oktober 2014

Helden op slimme sokken

The Bitter End is supporter van het VUmc in de strijd tegen Alzheimer - en van de acties om geld voor onderzoek bij elkaar te brengen. Net als Johnny de Mol, Jort Kelder en Jeroen van de Boom koop je die maffe sokken op www.smart-socks.nl. Gewoon doen.

zondag 21 september 2014

Deze zin is niet waar

De Nuenense Boekhandel Van de Moosdijk zat op 19 september goed vol bij de presentatie van Tan Tan. Inleiding verzorgd door Don Croonenberg, puntig op de hak genomen door Guido Hayen, voormalig hoofddirecteur Philips International. Een vraag waar we niet uitkwamen: Kunnen Rutte en Poetin een goed gesprek voeren, op een blauwe maandag?

dinsdag 8 juli 2014

New business: waakzaam en dienstbaar

Een landelijke overheidsorganisatie heeft ons gevraagd mee te werken op gebied van management- communicatie. Dat gaan we doen.

dinsdag 10 juni 2014

Publieksmagazine ProRail gerealiseerd

In 2013 investeerde Prorail €1,2 miljard in de verbouwing van spoor en stations. Van het nieuwe Rotterdam Centraal tot natuurlijke ecoducten bij Amersfoort. En staatssecretaris Mansveld heeft opnieuw €1 miljard vrijgemaakt voor verdere spoorverbetering.

vrijdag 6 juni 2014

DSM-krant duurzame inzetbaarheid

Elke ochtend met plezier uit je bed komen, ook als je haar dun en grijs wordt. Bij 6000 medewerkers van DSM viel een krant gewijd aan duurzame inzetbaarheid in de bus. Wij werkten mee aan het concept en de redactie.

woensdag 21 mei 2014

Hervormen en voorbereiden bij Buma/Stemra

Buma/Stemra belicht in het jaarverslag 2013 de vele veranderingen die zijn ingezet - op weg naar een toekomst waarin digitalisering en samenwerking centraal staan. Wij zorgden voor de interviews en tekst.

maandag 19 mei 2014

Spoor naar de toekomst

Het interactieve jaarverslag 2013 van Prorail is verschenen. Verslag van een omvangrijke spoor-vernieuwing met zo’n 1500 projecten in uitvoering. The Bitter End tekende voor concept en redactie.

zaterdag 17 mei 2014

Enzymen uit olifantenpoep?

Ooit gehoord over enzymen, gewonnen uit de gewichtige ontlasting van olifanten in Artis, die in de Verenigde Staten worden gebruikt bij de productie van bio-ethanol? Lees het DSM Nederland jaarverslag 2014 er op na.

woensdag 12 maart 2014

Innovatie achter een knop

Maak kennis met de bijzondere wereld van Aalberts Industries, waar achter een enkele knop of schakelaar een innovatief complex van verbindingen schuilgaat. Ga dat zien via http://annualreport2013.aalberts.com/. The Bitter End tekende voor de redactie van het jaarverslag 2013.

donderdag 26 december 2013

Het poldermodel: star, stug en slepend

DSM gaat in 2014 van 7 sterk verschillende CAO’s naar 1 integraal arbeidsvoorwaardenpakket. Bernard Wientjes (VNO-NCW), Ton Heerts (FNV) Henk van Rees (FNV) en Harry van der Kraats (AWVN) vinden dat een bijzondere stap. Lees op: http://www.connect.dsm.nl.

vrijdag 8 november 2013

New business; sein op groen

Elk jaar weer leggen we met z’n allen 140 miljoen kilometer af over het Nederlandse spoor. Prorail gaat voor veilig, punctueel, betrouwbaar en duurzaam. Wij gaan hen helpen bij de verslaggeving hierover, in jaarverslag en verwante publicaties.

 

donderdag 17 oktober 2013

Trend-book voor Dutch Design Week

Bij de opening van DDW wordt het Trend-book 2013 gepresenteerd. Wij zorgden voor redactionele ondersteuning voor het deel dat aan Science is gewijd, toegespitst op de biogebaseerde, circulaire economie. Is de toekomst dan toch maakbaar?

zaterdag 22 juni 2013

Als je naar je hart luistert, dan klopt het

Bij 6000 medewerkers van een bekend Life Sciences bedrijf viel een boekje op de mat - om mensen te stimuleren werk te maken van hun duurzame inzetbaarheid. Waar sta ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Eenvoudige vragen, toch?

maandag 27 mei 2013

Meisjes zijn geen koeien

Gisteren de eerste exemplaren van ons nieuwe boek ‘Meisjes zijn geen koeien’ gepresenteerd aan de Lionsclub en de ASML Foundation. Over Borana-meiden in Kenia die liever naar school gaan dan op 12-jarige leeftijd tot een huwelijk worden gedwongen. Ook logo, website, festival en filmpje van onze hand. Boek bestellen? Stuur ons een berichtje.

maandag 20 mei 2013

Vers van de pers: Buma/Stemra

Het jaarverslag 2012 van Buma/Stemra is uit - te vinden op de website en ook als app beschikbaar. The Bitter End zat aan tafel voor het verslagconcept en de redactie.

maandag 6 mei 2013

Jaarverslag 2012 DSM Nederland

Het jaarverslag 2012 van DSM Nederland is gepubliceerd. Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl, en lees hoe een regionale organisatie zich op zijn posities bezint en nieuwe verbindingen legt.

woensdag 13 maart 2013

Maak kennis met Aalberts Industries

Interesse in de wereld van Aalberts Industries? Het jaarverslag is net gepubliceerd, inclusief een sitemodule van deze wereldwijd actieve toeleverancier.

maandag 7 januari 2013

New business: Back to the Zoo

Wij verwelkomen Buma/Stemra in het nog kersverse 2013 en gaan voor hen aan de slag voor het jaarverslag 2012. Een mooie klus voor een opdrachtgever die volop in beweging is.

vrijdag 23 november 2012

In de prijzen

Wij feliciteren klant DSM met zijn driedubbele overwinning: winnaar van de Kristalprijs 2012 voor transparante verslaggeving; winnaar van de Henry Sijthoff-prijs 2012; en winnaar van de Publieksprijs, voorheen Prix de Mazars. Buitengewoon!

woensdag 10 oktober 2012

Verleidelijke duurzaamheid: boek Anne-Marie Rakhorst

Van principes naar handen uit de mouwen. In Rakhorst’ nieuwe boek De kracht van duurzaam veranderen mooie cases van Marks & Spencer, DSM, Richard Branson, Herman Scheer en Frits van Eerd. Is duurzaamheid verleidelijk?

dinsdag 25 september 2012

Goed wonen met Heijmans

‘Een fantastisch boek’ twitterde Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden toen ze vorig weekend de publicatie over de nieuwe wijk Tabaksteeg in ontvangst nam. Vormgegeven door Kentiedesign, gefotografeerd door Carla Kogelman en geconcipieerd en geschreven door...inderdaad.

donderdag 26 juli 2012

SK Bodem Gouda: Een gegrond verhaal

Het jaarverslag van SK Bodem in Gouda is verschenen. Professionals leggen uit waarom bedrijven wegens verduurzaming niet tijdelijk kunnen worden gesloten. Het verslag is verkrijgbaar via ww.skbodem.nl.

zondag 13 mei 2012

Nederland in de groene eeuw

Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl en lees wat Atzo Nicolai over dit onderwerp zegt.

donderdag 10 mei 2012

Prijs in Kurhaus

Op 10 mei ontving onze klant DSM Nederland in het Scheveningse Kurhaus de PBM-prijs voor beste pensioencommunicatie. Daar hebben we redactioneel mooi aan meegewerkt.

New business: Intervet

Het overleg binnen Intervet in Boxmeer heeft hulp ingeroepen voor advies op gebied van interne communicatie rond herstructureringen en afvloeiingen.

dinsdag 27 maart 2012

Te zien of niet te zien

Kunstenaars en architect Guus Smeulders en Ivo Clason exposeren vanaf 31 maart in KEG-EXPO in Schijndel. Experimenten met ruimte en licht door jonge kunstenaars die  vol goede moed hun weg zoeken in tijden van economische tegenwind.

maandag 27 februari 2012

Gluten verboden!

Op 10 maart houdt de Nederlandse Coeliakie Vereniging in het Eindhovens Evoluon haar jaarlijkse markt en lezingencyclus. Dr. Bakker van VUmc laat de nieuwste ontwikkelingen zien, ook in relatie met diabetes. Wij ondersteunen publiciteitsacties en de perscontacten.

donderdag 26 januari 2012

Geesten bestaan niet

U zoekt iemand die uw verhaal op orde krijgt. Die meedenkt en waar u verder geen last van heeft. Een ghostwriter dus. Wij beheersen dat vak tot in de puntjes, voor beursgenoteerde bedrijven en kleinere organisaties. Wij denken en schrijven, en niemand die het weet.

maandag 23 januari 2012

New business: DSM Resins

Wij zijn blij met onze nieuwe klant DSM Resins in Zwolle. De organisatie krijgt veranderingen voor de kiezen, en wij gaan met name helpen bij de interne communicatie. Voor wie het weten wil: Resins zijn harsen en coatings die onder meer voorkomen dat de wereld onder onze handen vandaan roest.

donderdag 19 januari 2012

Nieuwe hartklep?

Is het mogelijk een nieuwe, lichaamseigen hartklep te ontwikkelen? Ga voor het antwoord op deze en andere vragen naar de kersverse website van het publiekprivate partnership BMM. Wij tekenden voor de redactie van de webteksten.

vrijdag 16 december 2011

Website DSM Nederland onder handen genomen

De vernieuwde website van DSM Nederland is in de lucht. Ga een kijkje nemen op www.dsmnederland.nl en laat horen wat je ervan vindt.

woensdag 14 december 2011

Laatste ZOUT van KPMG

De laatste editie van het corporate magazine ZOUT van KPMG is verschenen. Met prinses Laurentien, Douwe Draaisma, Noreena Herz, Wouter Bos, Rob van Gelder, Gregory Blackstock, Herman de Dijn en Moshik Roth over structuren die hun langste tijd hebben gehad.

November 2011

Feedback voor Reinier van Arkelgroep

We hebben teamtrainingen opgezet rond feedback geven en krijgen, en de motivatie en kwaliteiten van medewerkers in samenhang met de doelen van de organisatie. Onder meer gebruik gemaakt van Spiral Dynamics vragenlijsten om inzicht te krijgen in personen en teams op weg naar verandering.

woensdag 14 september 2011

Goed wonen

 In Leusden nadert de voltooiing van de nieuwe wijk De Tabaksteeg. Wij gaan er in opdracht van de gemeente Leusden en bouwbedrijf Heijmans een boek over maken. Publicatie staat gepland voor mei volgend jaar.

vrijdag 19 augustus 2011

ZOUT: over geldzucht en ontspoord arbeidsethos

De nieuwe ZOUT van KPMG is uit. Over het thema zingeving komen aan het woord: Nelleke Noordervliet, Wubbo Ockels, Arjen Erkel, Willemmijn Verloop en Ivo de Boer. Charles Hampden-Turner windt zich op over geldzucht en ontspoord arbeidsethos.

DSM jaarverslag 2011

Het jaarverslag van DSM in Nederland is uit, waaraan wij voor concept en redactie hebben meegewerkt. Volgend project is de ontwikkeling van een lijn brochures en leaflets voor diverse innovatieprogramma’s binnen het bedrijf. Mooie klant, mooi werk.

maandag 30 mei 2011

Olifant aan de kant

Ruim 100 Coeliakie-patiëntjes hingen de beest uit in Dierenrijk Nuenen, mede mogelijk gemaakt door een gulle donatie van het Charity Fund van Monuta.

dinsdag 24 mei 2011

Presentaties verzorgd

We zijn actief aan het presentatiefront en leveren ondersteuning voor De Dag van de Kennis van SK Bodem op 28 juni. Kortgeleden ook ‘verhaal’ geleverd voor het congres Toetsen in het Hoger Onderwijs, nogal relevant na de gebeurtenissen bij Hogeschool InHolland.

dinsdag 10 mei 2011

Blaffende honden bijten?

Er verschijnen nog steeds recensies van het boek Een fascinerende hondenbaan van Don Croonenberg. Ruim een jaar na publicatie van het boek blijkt de helft van de geïnterviewde bazen op een andere stoel te zitten. Opmerkelijk? Of juist niet?

vrijdag 11 februari 2011

Duurzaam ondergronds

De samenwerking met de Goudse Stichting Kennisontwikkeling en Kennisoverdracht Bodem (SKB) wordt voortgezet. We zullen ons vooral toeleggen op redactionele ondersteuning. Wie zich met de ondergrond verbonden voelt kijkt op www.skbodem.nl.

donderdag 30 december 2010

Veredeling en manipulatie

Veredeling & Manipulatie is de titel van een nieuw boek – een ‘milde bloemlezing’- over biotech in Europa van de in 2008 overleden Philip van Lelyveld. The Bitter End verzorgde redactionele en overige ondersteuning.

dinsdag 28 december 2010

Futurologen over de …

In de nieuwe ZOUT van KPMG onder meer een verhaal van Abdelkader Benali en interviews met Jacqueline Cramer, futuroloog Wim de Ridder, diverse CEO’s en KPMG-partners. Onderwerp: wat doen we met de toekomst?

woensdag 22 december 2010

Werk aan de winkel

In 2011 gaan we bij DSM meewerken aan diverse nieuwe projecten: communicatie over een grootschalig ICT-project, bijdrages voor websites, versterking van gezondheidsbeleid en publicaties over de kwaliteit van werken en overleggen.

donderdag 9 december 2010

Wat is coeliakie?

Wij gaan de Nederlandse Coeliakie Vereniging publicitair ondersteunen en acties op touw zetten om het ledenaantal te vergroten. Intolerantie voor gluten (tarwe) is een veel voorkomend maar nog altijd voor velen onbekend fenomeen.

woensdag 3 november 2010

3P verslaglegging door DSM

Voor DSM in Nederland gaan we ons aan het integrale verslag over 2010 zetten. DSM was in Nederland een van de eerste bedrijven die de financiële en duurzaamheidsverslaglegging in een publicatie bij elkaar brachten.

donderdag 14 oktober 2010

Liber amicorum

Vandaag verschijnt een liber amicorum onder de titel Waarde 3.0, concept en redactie van The Bitter End. Het vriendenboek geeft een doorkijkje naar de internationale coatingindustrie de afgelopen dertig jaar.

zondag 10 oktober 2010

Bonusbank?

De nieuwe Banking Review bevat een gesprek met Rabovoorzitter Piet Moerland over het verschil tussen een mensenbank en een bonusbank. Verhaal in de serie ‘De oprechte organisatie’ waarvoor het startschot kerst 2009 in het FD werd gegeven.

dinsdag 28 september 2010

Hondenbaanmensen

Een Fascinerende Hondenbaan, een boek vol best aardige gesprekken, is onderwerp van recensies in Managementscope, Managementboek.nl en Elseviers. Lees en haast u naar de boekhandel.

maandag 13 september 2010

Waarde en waardering

In de nieuwe ZOUT van KPMG interviews met ondernemers en consultants over waarde en waardering in brede zin. Annemarie Jorritsma over ‘haar’ stad en Bas Heijne over het huidige tijdsgewricht als een van de wreedste ooit.

woensdag 21 juli 2010

Identiteitsboekje

The Bitter End heeft meegewerkt aan het concept en de redactie van zowel het nieuwe ‘identiteitsboekje’ als het jaarverslag 2009 van Stichting De Opbouw in Utrecht; beide boekwerken zijn inmiddels gepubliceerd.

vrijdag 16 juli 2010

Missie en crisis

Ewoud Goudzwaard van ASN Bank legt in Banking Review uit hoe een scherpe missie helpt bij het doorstaan van een crisis. Plus artikelen over duurzaamheid als marketingtruuk en risicobeheer.

zaterdag 3 juli 2010

Uit de grond van je hart

The Bitter End gaat hand- en spandiensten verlenen aan Stichting SKB te Gouda. De Stichting voert programma’s uit om duurzaam gebruik van de ondergrond in Nederland te stimuleren en brengt partijen bij elkaar die daarin een rol kunnen vervullen.

zaterdag 10 april 2010

Jan Hommen aan het woord

In de nieuwste Banking Review een reportage over ING-topman Jan Hommen; het jaarverslag 2009 van DSM Nederland is gepubliceerd, en in de nieuwe ZOUT van KPMG gesprekken met de Hoop Scheffer, Burmanje, Bodar, van Wolferen en Pechtold.

vrijdag 19 maart 2010

Aan de tand gevoeld

Samen met The Brown Paper Company gaat The Bitter End een interviewserie verzorgen voor The Banking Review. De eerste drie bankbestuurders: Jan Hommen van ING, Ewoud Goudzwaard van ASN Bank en Piet Moerland van de Rabobank.

zaterdag 6 maart 2010

Wat zeggen Pechtold, De Hoop Scheffer en Bouazza?

De volgende editie van het meest opmerkelijke corporate magazine van Nederland - ZOUT van KPMG - loopt binnenkort van de persen. Met dit keer onder meer Alexander Pechtold, Jaap de Hoop Scheffer en Hafid Bouazza.

dinsdag 9 februari 2010

Connect is live!

Het nieuwe digitale nieuwsmedium van DSM in Nederland, Connect, is live gegaan. Opgezet als intern communicatiemedium én online op internet. Intern is extern? Neem een kijkje op connect.dsm.nl.

donderdag 21 januari 2010

New business: Stichting De Opbouw

The Bitter End gaat het concept en de redactie van het jaarverslag van Stichting De Opbouw in Utrecht op zich nemen - een zorginstelling met ruim 4000 medewerkers die kwaliteit blijft leveren ondanks reorganisatie en aanhoudende bezuinigingen.

woensdag 6 januari 2010

New business: maandelijks digitaal magazine

The Bitter End gaat de redactie verzorgen van DSM Connect, het nieuwe digitale nieuwsmedium van DSM in Nederland. Dit tweetalige digitale magazine gaat maandelijks verschijnen via internet en is dus voor eenieder toegankelijk.

woensdag 23 december 2009

Onbehaaglijk Nederland

De nieuwe ZOUT, het magazine van KPMG is uit. Gesprekken met Jeroen Smit en Ben Knapen over onbehaaglijk Nederland, met Age Bakker over de wederopstanding van het IMF, en een literaire bijdrage van Arthur Japin.

maandag 21 december 2009

Red Dot Essent

 Het jaarverslag 2008 van energiebedrijf Essent, waaraan The Bitter End in concept en redactie heeft meegewerkt, heeft een Red Dot in de wacht gesleept, een prijs voor product- en communicatievormgeving.

Interne communicatie bij VUmc in Amsterdam

Het Medisch Centrum van de VU Amsterdam heeft ondersteuning gevraagd bij de interne communicatie van sleutelboodschappen vanuit de Raad van Bestuur. Bestuursvoorzitter Elmer Mulder werd uitverkozen tot ‘Influencer of the Year 2009’.

maandag 14 december 2009

Hondenbaan

Het boek ‘Een fascinerende hondenbaan’ van Don Croonenberg is verschenen. Gesprekken met ruim 20 bestuurders in Nederland, in profit, muziek, NGO, media en wetenschap. Is men in de Nederlandse bestuurskamers het spoor bijster? En eh, is men nog een beetje ‘authentiek’?

donderdag 22 oktober 2009

Wie helpt mij nu nog?

De films ‘Lege plekken’ en ‘Wie helpt mij nu nog’ zijn op het filmfestival van Le Creusot in Frankrijk onderscheiden met Le Laurier de Bronze. De films kregen eerder al prijzen in de VS en Nederland. The Bitter End leverde organisatieondersteuning.

woensdag 19 augustus 2009

Gold Camera

De films over Kamp Vught zijn weer in de prijzen gevallen: een Gold Camera en een Silver Screen onderscheiding in de categorie educatie van het Festival in Los Angeles. In Kamp Vught zijn inmiddels duizend schoolklassen rondgeleid.

zondag 14 juni 2009

De werkvloer

The Bitter End gaat de redactie verzorgen van een boek dat bij de Brown Paper Company op stapel staat. Het boek gaat over de werkvloer, omdat die de belangrijkste bron van beweging en operationele verbetering is.

dinsdag 17 maart 2009

Schorpioenen in de mais

De publieksversie van het boek van Schorpioenen in de mais van Philip van Lelyveld (1948-2008) is verschenen. Eerste reactie op deze bloemlezing 20 jaar gentechnologie: ‘Verrassend inzicht in de polarisering rond biotech, en veel voorbeelden van problemen die biotech kan oplossen.’

maandag 22 december 2008

Gouden Reiger

De Kamp Vught films waaraan The Bitter End organisatiesteun heeft gegeven, zijn beloond met een Gouden Reiger. De Reigers zijn bestemd voor speciale themaproducties in opdracht van de overheid of de (non-)profitsector.

zaterdag 18 oktober 2008

Eigen vermogen

Samen met Zandbeek Kroese uit Amstelveen gaat The Bitter End werken aan het komende jaarverslag van KPMG. Het thema heeft met ‘vermogen’ te maken - en dan gaat het niet over geld.

Oktober 2008

Opnieuw positie zoeken

Voor TLC-Nederland een traject opgezet om de identiteit ‘opnieuw uit te vinden’ en die in website en logo opnieuw tot uitdrukking te brengen. Greet de Bruijn heeft met de specialisten van TLC ook trainingen verzorgd, o.a. bij CQM, Consultants in Qualitative Methods.

maandag 15 september 2008

Henri Sijthoff-prijs voor Nuon

Nuon behaalt de Sijthoff-prijs 2008 voor beste verslaggeving in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven. The Bitter End heeft het structuurconcept voor Nuon’s verslag bedacht.

maandag 8 september 2008

Rolls Royce en een veeg uit de pan

 Met de Brusselse organisatie EFQM publiceren we studies naar Rolls-Royce en de VP Bank in Lichtenstein, een instelling die een veeg uit de pan kreeg toen bleek dat er vanuit Duitsland dubieuze kapitaalstromen het ministaatje binnenkwamen.

zaterdag 9 augustus 2008

Zelf laten doen!

Greet de Bruijn schreef een boekje met adviezen over de opvoeding van kinderen tot 12 jaar. ‘Zelf laten doen!’ bevat praktische tips om het leven makkelijker te maken. Opvoeden is zoiets als leren lopen.

dinsdag 5 augustus 2008

Op herhaling bij Essent

Energiebedrijf Essent heeft The Bitter End gevraagd ondersteuning te bieden bij het concept en de redactie van het jaarverslag 2008 en verwante corporate publicaties. Daarmee werken we voor het tweede jaar voor dit bedrijf.

maandag 9 juni 2008

Omvangrijke desinvesteringen

Voor DSM werken we mee aan de communicatie rond een omvangrijk desinvesteringsprogramma (€ 1,4 miljard). Wij denken en schrijven mee voor dit project, dat onder de naam ‘Pearl’ door het leven zal gaan.

donderdag 7 februari 2008

Films Kamp Vught

De première van de films over de gebeurtenissen in Kamp Vught en een klas tijdens WO II is achter de rug. Voor het basisonderwijs is er de film ‘Lege plekken’, voor het middelbaar onderwijs ‘Wie helpt mij nu nog.’ De films worden ook in Kamp Vught getoond.

zondag 20 januari 2008

New business: Essent

Energiebedrijf Essent heeft ons gevraagd de redactie van het jaarverslag 2007 te verzorgen. Een mooie klus voor een bedrijf volop in de picture en in beweging, en dat is een understatement.

woensdag 16 januari 2008

Bijdrage aan boek voor de Urmond Groep

V&W-minister Camiel Eurlings houdt zich onder meer ook bezig met het beleid voor transport van gevaarlijke stoffen over het treinspoor door Nederland. Begin maart verschijnt een publicatie van de Urmond Groep, een denktank die de minister adviseert. Wij helpen die denktank.

vrijdag 7 december 2007

Bedrijf in beweging: Holland Colours

 Voor Holland Colours in Apeldoorn gaan we voor 2007/2008 het jaarverslag plus concernbrochure maken. Kleurig bedrijf, staat bol van de ontwikkeling, zoals het hoort.

woensdag 24 oktober 2007

Nominatie Verantwoord Ketenbeheer

DSM is genomineerd voor de Verantwoord Ketenbeheer Award van het Nationaal Sustainability Congres. DSM doet het goed in People, Planet en Profit. En wij realiseren het ons nog maar eens een keertje: mooi schrijven is niet fout, de juiste dingen goed doen is beter.

donderdag 2 augustus 2007

Strategie in versnelling

Presentaties, interne roadshows, blogs, V-mails, brieven en video’s van de bestuursvoorzitter die ook op de zeepkist klimt. Maar werkt dit allemaal wel? The Bitter End gaat DSM helpen bij de wereldwijde interne communicatie.

dinsdag 12 juni 2007

De toekomst, daar komt geen eind aan!

Uitgeverij Pepijn presenteert op 21 juni het boek ‘De toekomst, daar komt geen eind aan!’, onder redactie van Don Croonenberg. Uit zeshonderd verhalen van kinderen zijn er 60 geselecteerd, aangevuld met bijdrages van het CPB en de ministers Plasterk en Rouvoet. Verhalen van volwassenen, maar toch leuk.

vrijdag 25 mei 2007

New business: EFQM

Wij gaan het Brusselse kwaliteitsinstituut EFQM helpen, onder meer in samenwerking met de universiteit van Rome, met cases over TNT en Scania. Daarna komt Philips en zijn tevredenheidsonderzoek aan de beurt. Of heet dat tegenwoordig ‘bevlogenheidsonderzoek’?

woensdag 17 januari 2007

Global Reporters Survey

The Global Reporters Survey 2006 publiceert in samenwerking met Standard & Poor’s een overzicht van ‘s werelds best rapporterende ondernemingen. DSM is vanuit het niets op 34 beland. Nog even doorwerken dus... .

vrijdag 27 oktober 2006

Ranglijst E-Com

Op de ranglijst van E-Com stijgt DSM van de 98e plaats naar plek 37. In Nederland blijkt volgens Scenter dat het DSM jaarverslag met een score van 8,6 het meest transparant is van alle AEX-bedrijven.

woensdag 27 september 2006

Bosch Rexroth: de metafoor van de hommel

Het boek over een geschiedenis van ijsschotsen springen bij automatiseerder Nyquist, losgeweekt van Philips en eind 2005 door Bosch Rexroth overgenomen, is gepubliceerd. Denk aan de metafoor van de hommel: volgens de aerodynamica kan zo’n beestje niet vliegen. Maar vliegen doet het.

dinsdag 14 maart 2006

VBDO tevreden

Het jaar- en 3P-verslag van DSM zijn gepubliceerd. Het FD schreef dat ‘DSM een van de weinige bedrijven in de chemiesector is die bijzonder open zijn over de dingen die misgaan en hoe ze die oplossen.’

zaterdag 3 december 2005

ZOUT van KPMG

Met Zandbeek schrijven we mee aan ZOUT - het kersverse relatie-magazine van KPMG. Moet een bijzonder blad worden, onder meer omdat de afzender niet voorop gaat lopen. Even blaaskaken: Komrij, Deelder en Grunberg doen ook mee.

zaterdag 29 oktober 2005

Hoe schrijf je een position paper?

Voor de European Foundation for Quality Management (EFQM) gaat The Bitter End trainingen organiseren op gebied van communicatie en het schrijven van position papers. Ooit bedacht dat een goed paper net zo in elkaar zit als gaaf gecomponeerde muziek?

zaterdag 29 oktober 2005

Hoe schrijf je een position paper?

Voor de European Foundation for Quality Management (EFQM) gaat The Bitter End trainingen organiseren op gebied van communicatie en het schrijven van position papers. Ooit bedacht dat een goed paper net zo in elkaar zit als gaaf gecomponeerde muziek?

Maandag 26 september 2005

Communicatie in tijden van crisis

Bij NedCar gaan we meewerken aan de managementcommunicatie rond forse herstructureringen; de autoproducent heeft veel last van de krimpende markt, en hoe zien de eigenaren de toekomst eigenlijk?

zaterdag 17 september 2005

Communicatie met aandeelhouders

Voor DSM gaan we het communicatiemedium met de aandeelhouders in Nederland verzorgen. Business Value is de originele titel. En de aandeelhouders hadden al zo’n mooi dividend te pakken.

dinsdag 8 oktober 2019

De verhalen raken

Mooie recensies verschenen van Croonenbergs ‘Kat met stroop en laurier.’ In dit boek vertellen de laatste getuigen over het bizarre, vrijwel onbekende verloop van WO2 in Midden-Limburg vanaf eind 1944. ‘Begin je aan een verhaal, dan kun je niet meer stoppen. Dit zijn verhalen die iedereen moet lezen.’ Zie o.a. hier.

maandag 7 oktober 2019

6 november: Feestelijke boekpresentatie ‘Lifeblood of trust for real relationship’ in Eindhoven

Na vijf jaar samenwerken over de Atlantische Oceaan is het zover: Greet de Bruijn heeft de biografie over Barbara. R. Krasner voltooid. Het unieke boek belicht het leven van Barbara als medegrondlegger van het contextuele gedachtengoed (en strijder tegen racisme) en de relevantie van het gedachtengoed voor deze moderne tijden. Het wordt een feestje, met bijzondere presentaties en muzikale hoogstandjes. Neem je dansschoenen mee.

Grote Zaal, Popei, Klokgebouw Eindhoven. Zaal open: 19.30u.

Aanmelden via www.loyaalleven.nl

donderdag 12 september 2019

Siliconentoxiciteit is een ziekte

Radboud-onderzoeker Henry Dijkman belicht opnieuw de ernstige gezondheidsproblemen van siliconen implantaten en pleit voor beter veiligheidsonderzoek. Lees het hier na.

dinsdag 13 augustus 2019

aan het werk

Bedrijven als DSM, SABIC, OCI Nitrogen en Sitech financieren als viermanschap al jaren projecten om jongeren dichterbij de arbeidsmarkt te brengen. Wij hebben gezorgd voor de naamgeving en verdere positionering van dit fonds. Tegenwoordig storten DSM, SABIC, OCI Nitrogen, Sitech, Arlanxeo, Fibrant, AnQore en Borealis en hun 7000 medewerkers elk jaar een percentage van de bruto-loonsom in de fondskas. Neem een kijkje.

maandag 29 juli 2019

Siliconen implantaten

Opnieuw verschijnen er publicaties over de mogelijke onveiligheid van siliconen implantaten. Vrijwel niets is zonder risico, maar als siliconen zich nestelen op plekken waar ze niet thuishoren is de ellende niet te overzien. En recent zijn in het Europees Parlement voor de tweede keer vragen gesteld hierover, naar aanleiding van Het Siliconenlek van Don Croonenberg. Er wordt hard gewerkt aan betere voorlichting en bewustwording, maar in Nederland lijkt er verder niets te veranderen.

donderdag 4 juli 2019

Meer wij

‘Meer wij’ is verschenen, een publicatie van De Publieke Zaak over samenwerking als sleutel tot welvaart en welzijn. Een boek tegen verdeeldheid en desintegratie met inspirerende pleitbezorgers uit de werelden van wetenschap, sport en bedrijfsleven zoals DSM.

vrijdag 14 juni 2019

terugblik

NPO’s Terugblik 2018 is gepubliceerd. De NPO rapporteert hierin over de doelstellingen in de begroting van vorig jaar en hoe de NPO zijn media-opdracht heeft uitgevoerd. Lees het rapport hier.

woensdag 5 juni 2019

Dakhaas

Het was volle bak bij de presentatie van Kat met stroop en laurier van Don Croonenberg op 4 juni in kasteel Aerwinkel. Een boek vol ontroerende, onthutsende oorlogsherinneringen van kinderen in Midden-Limburg. Wat is daar gebeurd toen de opmars van de Geallieerden een klein half jaar stil kwam te liggen en de bevrijding keer op keer werd uitgesteld? Krankzinnige barbarij, ongelooflijke moed en kauwen op een koeienuier tegen de honger. Topavond, veel dankbare mensen plus een speciaal ‘dakhaas-’gerechtje voor de gasten.  Gepubliceerd bij uitgeverij ASPEKT.

woensdag 5 juni 2019

NPO: gewaardeerd en relevant

De NPO is een goed gewaardeerde aanbieder van relevante content. Het bereik is goed op peil gebleven, zeker in het licht van de toegenomen concurrentie en een algemene daling in het bereik van lineaire kanalen. Aldus de evaluatiecommissie die onderzoek naar de NPO heeft gedaan over de periode 2013-2017. Ook in vergelijking met publieke omroepen in andere Europese landen is het bereik van de NPO relatief goed. De commissie raadt de overheid aan niet weer te sleutelen aan net ingevoerde wetswijzigingen over interne verhoudingen en besluiten over de inhoud of het aantal netten en zenders aan de NPO te laten. De overheid dient meer ruimte en (financiële) duidelijkheid te geven.

woensdag 25 april 2019

Inspirerend! Goede inhoud!

Afgelopen week een mooi congres georganiseerd over de gevolgen van vechtscheidingen voor kinderen en hoe het onderwijs daarmee kan omgaan. Het ruim 100-koppige publiek was vrijwel unaniem zeer te spreken over de diverse interactieve sessies en presentaties. Organisatie: Greet de Bruijn, Loyaalleven.nl

woensdag 25 april 2019

ProRail investeert € 3,5 miljard

Topman Pier Eringa maakt vandaag bekend dat ProRail fors gaat investeren in verbetering van de Nederlandse spoorinfrastructuur. Het gaat goed met ProRail: lees het na in het eveneens vandaag verschenen jaarverslag 2018, waaraan wij in concept en redactie hebben bijgedragen.

dinsdag 26 maart 2019

EU Parlement stelt vragen

Vorige maand heeft het Europese Parlement mede naar aanleiding van Het Siliconenlek van Don Croonenberg vragen gesteld aan de Europese Commissie. De betrokken parlementariërs wijzen op kwaliteitsproblemen, het belang van goede voorlichting en tekortschietend beleid in de Europese lidstaten. De Commissie is gevraagd te reageren op de ernstige gezondheidsrisico’s en naar manieren hoe het beleid in de lidstaten verbeterd kan worden. Zie hier

donderdag 21 maart 2019

Het Siliconenlek

Vandaag Kamerdebat met minister Bruins over de controle en veiligheid op medische hulpmiddelen, waaronder siliconen borstimplantaten. Ons boek Het Siliconenlek, de zeer ernstige gezondheidsproblemen van vele vrouwen en tal van voorstellen voor wetswijzigingen kwamen aan de orde. Voor de komende tijd gaan wij opnieuw presentaties organiseren om dit thema onder de aandacht te houden. De gezondheidsproblemen zijn groot en nagenoeg alle partijen in de Tweede Kamer pleiten voor betere controle, een deugdelijk transparantieregister en versterking van organisaties als de IGJ en het RIVM. Wordt vervolgd!

vrijdag 4 januari 2019

Elverding-leerstoelen in Maastricht

Per 1 januari 2019 heeft de Universiteit Maastricht er twee leerstoelen bij, ter ere van voormalig DSM-topman Peter Elverding. De leerstoelen ondersteunen bedrijven en overheden bij de inrichting van hun langetermijnstrategie, belangrijk in tijden van hijgerig kortetermijndenken. Wij hebben lang met deze fantastische man intensief mogen samenwerken bij de fundamentele transformatie van DSM. Als Topman van het jaar ontkende hij stellig de nieuwe Perkamentus te zijn die het met wat magie allemaal even regelde.

vrijdag 4 januari 2019

veiliheid en vertrouwen

OSOSint. is een Rotterdams veiligheidsadviesbureau voor on- en offshore bedrijven. Wij gaan ze helpen met de positionering en hun nieuw te bouwen website. Er is in Nederland op gebied van veiligheid nog heel veel te doen. OSOSint. is een jong, sterk groeiend bureau dat in plaats van nog meer regels werk maakt van gedrags- en cultuurverandering, en daar uitstekende resultaten mee boekt. Wie zei dat bedrijfscultuur een soft issue is?

dinsdag 18 december 2018

het siliconenlek

Dr. Henry Dijkman liet met elektronenmicroscopische beelden haarzuiver zien hoe siliconen door het lichaam kunnen bewegen, getroffene Andrea van Bohemen deed persoonlijk verslag en dr. Henk van Gerven (foto) beloofde zich als Tweede-Kamerlid in te spannen om de problematiek rond siliconen borstimplantaten hoger op de politieke agenda te krijgen. Het was een geslaagde presentatie van Croonenberg’s boek Het Siliconenlek, waarin hij een scala aan betrokken partijen aan het woord laat en diverse kritische noten kraakt.

donderdag 13 december 2018

ode aan de heuvellaan

Gisteren werd in Hilversum het boek 'Ode aan de Heuvellaan, 90 jaar muziek gepresenteerd'. In opdracht van het Muziekcentrum van de Omroep geschreven door Inge Jongerman en vormgegeven door 'onze' Norbert Croonenberg. Op de website van het MCO meer informatie over dit mooie project

dinsdag 13 november 2018

Verzilveren of verzuren?

Het was een goed bezocht congres op 7 november, gewijd aan seniorenbeleid in het onderwijs en georganiseerd door onze eventtak Loyaalleven. Prof. Tinka van Vuren, Marc Oonk en Ard Nieuwenbroek presenteerden achtergronden, trends, cases en bruikbare oplossingen. Het smaakt naar meer, zo blijkt ook uit de 8,5 die de bezoekers gaven. Filmpje zien? Dat kan hier.

donderdag 18 oktober 2018

Nieuws van het boekenfront

Op 17 december is de presentatie van ‘Het Siliconenlek’. Dat boek gaat over ellendige gezondheidsproblemen die mogelijk het gevolg zijn van siliconen protheses, en de rol van overheid, wetenschappers, chirurgen en fabrikanten bij dit beladen thema. Voorjaar 2019 verschijnt een boek over de voor velen onbekende oorlog die in ’44-’45 in Midden-Limburg heeft gewoed. En Greet de Bruijn heeft o.a. samen met grondlegger Barbara Krasner ‘Standing in the Line of Fire’ geschreven, een biografische benadering van de contextuele therapie. Inclusief nooit eerder gepubliceerde foto’s over Krasners bewogen jeugd en de historische protestmars in Selma die ze samen liep met Martin Luther King tegen rassendiscriminatie. Dat boek verschijnt in mei 2019 in Nederland en later in de VS.

woensdag 12 september 2018

New Business: Brüggemann Houtbouw

Het Duitse familiebedrijf Brüggemann bouwt prachtige houten huizen en gebouwen. Duurzaam en energiezuinig, sinds enkele jaren ook in Nederland. Binnenkort gaat het Nederlandse kantoor open, in de vergunningsvrije zone Oosterwold-Almere. Wij gaan dit bedrijf met redactie en diverse communicatievormen ondersteunen.

maandag 30 juli 2018

congres: verzuren of verzilveren?

Mooi congres op komst bij onze eventorganisatie Loyaalleven: Wat is er nodig om oudere leerkrachten te ondersteunen zodat ze tevreden hun pensioen bereiken? Hoe blijven school en leerkracht aantrekkelijk voor elkaar? Meer informatie en inschrijven.

donderdag 14 juni 2018

NPO: Europa’s meest bijzondere publieke omroep

Aldus Joop van den Ende bij de presentatie van de NPO-rapportage ‘Maatschappelijke waarde’ in het Mauritshuis in Den Haag. ‘Stop met populistisch geneuzel en stel een minister aan die weet wat media betekent. En stop met bezuinigen want anders is de NPO over drie, vier jaar een zielig kind.’ Nee, Van den Ende wordt niet door de NPO betaald. Zie npomaatschappelijkewaarde.nl

donderdag 31 mei 2018

Miljarden voor mobiliteit

Vandaag verschijnt het jaarverslag 2017 van ProRail. Hoe slagen ze erin om vrijwel alle doelstellingen van het ministerie van I&W te overtreffen? En lees over de miljarden die volgens topman Pier Eringa nodig zijn om Nederland mobiel te houden.

dinsdag 15 mei 2018

de pijn van perfectionisme

Perfectionistische leerlingen zijn vaak onzichtbaar omdat ze goede cijfers halen. Regelmatig zetten ze zichzelf zo zwaar onder druk dat ze er een angst- of dwangstoornis aan overhouden. Op 21 november gaan Emiel van Doorn van Stibco en Ard Nieuwenbroek nieuwe inzichten aanreiken. De bezoeker ontvangt “Perfectionistische leerlingen”, het nieuwe boek van Ard Nieuwenbroek. Plaats van handeling: De Poorterij in Zaltbommel. Inschrijven vanaf vandaag, 15 mei.

 

dinsdag 8 mei 2018

Grappige inkijk in levensverhaal

Positieve recensies over Tobnie van de tijdschriften Impuls & Woortblind Magazine en BM magazine voor ouders en zorgprofessionals. ‘Een heerlijk herkenbaar boek, met veel humor en zelfspot opgeschreven.’ En:  ‘Een spontane, soms rommelige vertelstijl dompelt de lezer meteen onder in hoe het moet zijn om met adhd te leven.’

maandag 5 maart 2018

jaarverslag 2017 dsm

Klant DSM Nederland heeft zijn jaarverslag 2017 gepubliceerd. Lees alles over een uitstekend jaar en de vele blijken van erkenning van dit bedrijf dat werkelijk een verschil weet te maken. Zelfs Fortune komt er niet meer omheen. Zie www.dsm.com.

zaterdag 17 februari 2018

Huisvesting en integratie

Nuenens wethouder Sociaal Domein Caroline van Brakel vertelt over de huisvesting en integratie van vergunninghouders, in samenwerking met vele partijen. Het interview staat in Nieuwe Nuenenaren, een eenmalige publicatie vol gesprekken en informatie over thuiskomen in Nuenen. Allemaal naar een idee van The Bitter End.

zaterdag 17 februari 2018

Is de toekomst nog wat ie was?

The Bitter End gaat redactioneel meewerken aan een scherpere profilering van Nintes en Nedbricks, in publicaties en op social media. Beide stichtingen ondersteunen jonge bestuurders – bij bedrijven, het maatschappelijke veld, overheid en wetenschap - bij hun uitdagingen voor vandaag en morgen. Zie www.nintes.nl  en www.nedbricks.nl.

woensdag 6 december 2017

goddelijk brein

Afgelopen weekend vond de presentatie plaats van Tobnie,  een openhartige biografie over leven met ADHD van Mirande van Reenen. Ouders en psychologen blijken stomverbaasd nu voor het eerst een ‘patiënte’ zelf beschreven heeft hoe het is om met zo’n goddelijk verward brein te leven. En proberen te werken. De eerste batch van Tobnie is al bijna uitverkocht, dus voor dit ook door GGZ-psychologen aanbevolen boek ga je gauw naar bol.com.

dinsdag 28 november 2017

faalangstcongres groot succes

Vorige week vond het derde nationale faalangstcongres plaats in Houten. Met 400 bezoekers een uitverkocht huis, inclusief faalangstquiz, lezingen en meer dan 20 workshops. Een groot succes en veel dank aan de leerlingen van Het Houtens. Chapeau!

Bekijk hier een impressie.

maandag 20 november 2017

Tango uit een platenspeler

In Helmond een mooi project afgerond –  met ‘oude mensen’ die vertellen over vroeger. Bijvoorbeeld Bertje, de 90 komt snel dichterbij, die op het met kaf bestrooide plein danste tot de zon opkwam. ‘Tegenwoordig verandert alles. Ik ben meer van vroeger.’ Met grote dank aan Tania Heimans.

donderdag 16 november 2017

Verdwalen met de Tomtom in je hand

In dit biografische boekje, vers van de pers, doet Mirande van Reenen verslag over haar leven met adhd. Hoe het werkt in haar hoofd, wat het doet met haar gezin en relaties, hoe de omgeving ermee worstelt. Het doolhof aan deskundigen, regels en instanties. De problemen om passend werk te vinden. Maar lach ook mee over de hilarische misverstanden en komische situaties waarin Mirande geregeld verzeild raakt. Niet tobben!

dinsdag 17 oktober 2017

‘Ja, wat denk je zelf?’

Vandaag verandert zorgorganisatie Passe-partoutzorg in Grijp het Leven!, gaan de deuren van de nieuwe vestiging in Panningen open en ziet een boekje het licht waarin visie en aanpak van deze eigenwijze organisatie wordt beschreven. ‘Ja, wat denk je zelf?’ gaat uit van de zelfredzaamheid en autonomie van cliënten, maar dan echt. ‘Vaak roepen we dat de cliënt centraal staat en recht heeft op persoonlijke regie. De werkelijkheid is vaak dat wij als ouders, hulpverleners en overheid de touwtjes in handen blijven houden. Want wie weet er nou beter wat goed voor ze is?’ Klik hier voor een impressie van de opening.

dinsdag 5 september 2017

Nieuwe Nuenenaren

Voor de gemeente Nuenen een aanpak bedacht om de communicatie rond vluchtelingen in het dorp –de Nieuwe Nuenenaren – vanuit een breder perspectief en meer geïntegreerd neer te zetten.

Als het even meezit, worden de eerste resultaten volgende maand zichtbaar. Op de foto: Azeb uit Eritrea, die na een mislukte gezinshereniging letterlijk en figuurlijk in Nuenen haar weg gevonden heeft.

vrijdag 14 juli 2017

new business

Wij gaan de website van DICTA Coaching voorzien van frisse tekst, voor de nieuwe zorgorganisatie Grijp, Het Leven! (voorheen Passe Partout Zorg) bereiden we een publicatie voor over de inrichting van zorg binnen de participatiesamenleving, en met de gemeente Nuenen hebben we een overeenkomst over een nieuw boekwerk dat gewijd zal worden aan De Nieuwe Nuenenaren. Het dorp herbergt ruim 60 nationaliteiten en in het boek komen tal van nieuwe Nuenenaren, ‘gewone’ immigranten en vluchtelingen uit diverse landen aan het woord. In de herfst wordt dit boek feestelijk ten doop gehouden.

maandag 26 juni 2017

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Aldus de legendarische Pipi Langkous, en titel van het vandaag verschenen boekje met kinderen en wereldberoemde Helmonders over hun onvermoede talenten en dromen voor later. Bedenker en auteur Don Croonenberg reikte het eerste exemplaar uit aan wethouder Margreet de Leeuw. Met verassende bijdrages van o.a. Harry van Bommel, Stochelo Rosenberg, Evert Santegoeds en Annemarie van Gaal. Het project werd mede mogelijk gemaakt door LEV groep en T+Huis in Eindhoven.

donderdag 15 juni 2017

goats a gogo

De muziek-happening die we met o.a. The Rosenbergs organiseerden, heeft voldoende middelen opgebracht om circa 70 geiten aan te schaffen voor families in het door klimaat en armoede geteisterde midden-Kenia.  Een mooie eerste stap – er zullen er nog vele volgen…. .

The Bitter End heeft overigens de samenwerking met De Wilde Ganzen opgezegd.

dinsdag 13 juni 2017

Ruim 400 Kamervragen

Dit jaar heeft de Nederlandse Publieke Omroep voor het eerst verslag gedaan over zijn maatschappelijke waarde. Aan de hand van de thema’s nieuws en debat, cultuur, educatie, innovatie en verbinding laat de NPO zien welke rol de organisatie in de samenleving vervult. De NPO als aanjager van politiek debat? De NPO het grootste cultuurpodium van Nederland? Jazeker. Lees en beleef op npomaatschappelijkewaarde.nl

maandag 29 mei 2017

De NPO als gewaardeerde vrijplaats

Bijna ¾ van alle Nederlanders vindt de Nederlandse Publieke Omroep belangrijk voor de samenleving. En dat er kwaliteit geleverd wordt blijkt uit de ruim 40 (inter)nationale onderscheidingen die de NPO vorig jaar in de wacht sleepte. Lees er alles over in de net gepubliceerde Terugblik 2016

vrijdag 19 mei 2017

‘Den Haag kan boetebrief alvast schrijven.’

Aldus Pier Eringa tijdens de presentatie van ProRail’s jaarverslag 2016. De CEO doelde op het gegeven dat zijn organisatie niet het beheer over de HSL kan voeren, en dus geen invloed heeft op bijvoorbeeld de verbetering van de punctualiteit. Lees meer op de website.

woensdag 10 mei 2017

woekeren met je talenten

Uit onderzoeken rond duurzame inzetbaarheid blijkt dat veel mensen niet op hun beste plek zitten. Er knaagt iets en talent komt niet goed tot ontwikkeling. Wij werken in samenwerking met trainers en mental coaches binnen de KNVB en voetbalclubs aan een publicatie over nieuwe ontwikkelingen in duurzame inzetbaarheid en hoe mensen hun eigen coach kunnen worden. Theorie, praktijk, interviews en handige tips & tricks.

donderdag 4 mei 2017

serious gaming goed voor duurzaamheid?

Klant ProRail steekt de laatste tijd steeds meer energie in innovatie op en rond het spoor. En zoekt daarvoor ook nadrukkelijk de samenwerking op met innovatieve organisaties en kennisinstituten zoals TNO. Samen met ProRail werken wij aan een nieuwe website plus offline publicaties op dit gebied. Kun je bijvoorbeeld met serious gaming de betrouwbaarheid en duurzaamheid op en rond het spoor naar een hoger plan tillen? Het zal je verbazen… .

Maandag 1 mei

begeleiding bij opvolging familiebedrijf

Opvolging binnen familiebedrijven is vaak een heikel onderwerp. Hoe begin je daaraan? Speelt het verleden een rol? Wat willen en kunnen de kinderen? Wat is de positie van de ouders als het bedrijf aan de volgende generatie of een externe partij is verkocht? Wij zijn bezig met een veehouderij in Erp om dit traject in kaart te brengen en in goede banen te leiden. Een prachtig proces met sterk verbeterde privérelaties – en dat is weer goed voor het bedrijf.

vrijdag 28 april 2017

22 november: 3e nationaal faalangstcongres

Faalangst is onder jongeren nog altijd een veelvoorkomend probleem. Wij organiseren samen met faalangst-guru Ard Nieuwenbroek een congres waarin nieuwe perspectieven worden gepresenteerd. Ard zal zijn nieuwe boek ten doop houden en de bezoekers kunnen hun voordeel doen met maar liefst 24 workshops, variërend van mind-tuning, G-denken, familiesystemen en faalkunde (door de enige echte Remko van der Drift). Meld je aan op www.loyaalleven.nl.

dinsdag 18 april 2017

concertseries NPO radio4

Ook voor seizoen 2017-2018 mocht Norbert Croonenberg de seizoensbrochures voor AVROTROS Vrijdagconcert en de NTR ZaterdagMatinee weer vormgeven. Laatstgenoemde bevat ter ondersteuning van de programmering foto’s van Desriée Dolron, Suzanne Jogmans en Erwin Olaf. Via de respectievelijke websites zijn beide brochures te bekijken.

woensdag 1 maart 2017

Flying away from poverty

Naast de door Norbert Croonenberg ontwikkelde website voor het Girl Child Education Project in Isiolo County (Kenia) is nu ook een korte documentaire beschikbaar over het leven en de ambities van jonge meisjes in het straatarme Boranagebied. En over het grote verschil dat onderwijs maakt. De film is geproduceerd door freelance regisseur Hildah Kathure in Nairobi. Gaat dat zien op www.girlchildeducationprogram.com.

vrijdag 17 februari 2017

Dansen voor geiten

Afgelopen maand hebben we weer actie gevoerd en het Boranavolk in midden-Kenia aan geiten geholpen, vrijwel de enige dieren die bestand zijn tegen het vaak barre klimaat. Op 17 juni organiseren we een 12-uurs dansmarathon, waarschijnlijk in De Effenaar in Eindhoven en ondersteund door de Wilde Ganzen, om geld voor geiten bij elkaar te brengen. Haal je dansschoenen maar alvast uit de kast.

donderdag 9 februari 2017

Maatwerk als standaard bij ProRail

De afgelopen periode zijn alle emplacementen in Nederland waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt voorzien van nieuwe blusvoorzieningen en beter bereikbaar gemaakt. Een fors project waarvoor ProRail, de brandweer en de overheid de handen ineen hebben geslagen. Wat waren de dilemma’s en voor welke oplossingen is gekozen? Wij zorgden voor concept en redactie van de brochure waarin alles haarfijn wordt uitgelegd.

vrijdag 27 januari 2017

‘In het leven gebeurt alleen wat kan. Een drama is het.’

Fausto is op leeftijd geboren en moet elke ochtend aan het leven wennen. Dochterlief Victoria, 118 centimeter hoog, is gefascineerd door het menselijk lichaam. Samen reizen ze van zuid-Spanje naar een plaatsje aan de Engelse kust om een doodskist af te leveren voor een man die ze niet kennen. Een bende grofgebekte meeuwen vliegt mee en levert satirisch commentaar op het mensengeslacht.

maandag 16 januari 2017

maatschappelijke waarde

Acht van elke tien Nederlanders waardeert de NPO als een onafhankelijke, betrouwbare bron van nieuws en informatie. De NPO is dus duidelijk van maatschappelijke waarde, maar hoe breng je dat goed in beeld? Houd NPO’s verslaglegging over 2016 in de gaten, want daarin zal voor het eerst een nieuwe monitor maatschappelijke waarde worden gepresenteerd. Concreet, transparant en bepaald overtuigend.

donderdag 1 december 2016

blauw licht

De activiteiten voor ProRail krijgen uitbreiding. The Bitter End gaat ondersteunen bij concept en redactie van diverse rapportages en uitgebreidere communicatie over de rol van innovatie, inclusief de samenwerkingen met universiteiten en TNO. Waarschijnlijk heb je nog nooit nagedacht over de invloed van blauw licht op de mentale toestand van mensen. En waarom zie je vrijwel nooit konijnen en andere knaagdieren in de buurt van het spoor?

maandag 10 oktober 2016

Education for a stronger community

The Equity Bank in Isiolo, North-East Kenya, the Merti Integrated Development Program (MID-P) and The Bitter End will forge a partnership to set up an educational program for local entrepreneurs and groups. In a region where 49% of households has $1 to spend per day, it is crucial to strengthen basic competences and support communities to ignite and sustain economic activity. The program will comprise 5-day sessions with modules on basic budgeting, saving, drawing up business plans, marketing and forecasting. Equity Bank, ‘The bank of the poor’, will supply program content, MID-P will mobilize attendees and The Bitter end takes care of logistics and facilitation.

 

There is more to be done. Want to engage? Call Don Croonenberg: 06-21930746.

donderdag 29 september 2016

SCHRIJF+LAB van start

T+LAB is een samenwerking tussen LEVgroep en T+Huis Eindhoven, gericht op de ontwikkeling van talenten van kinderen die in ‘uitdagende’ wijken wonen. Wij ontwikkelen een SCHRIJF+LAB en gaan samen met LEV en T+LAB een publicatie verzorgen over de dromen en ambities van jonge kinderen. ‘Ik word straks president van dit land.'

 

zaterdag 17 september 2016

 

Congres: Show your colours

Maatschappelijk hulpverleners beleven lastige tijden. Steeds meer wij-zij denken, polarisatie en nadruk op de verschillen waar mensen hun identiteit aan ontlenen. Te pas en te onpas wordt om verbinding geroepen. En hoe feller het debat, hoe beter. Wat hebben professionele hulpverleners in deze moderne tijden te bieden? Op 8 november organiseren we in Driebergen een congres over deze thematiek, met als sprekers onder meer GGZ-voorzitter, Jacobine Geel, hoogleraren Catherine Ducommon-Nagy en Gabriël Anthonio, psycholoog Jan Hoet en Caroline van Dullemen, voormalig directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Groen Links en o.a. actief in armoedebestrijding.

Aanmelden kan hier.

 

dinsdag 12 juli 2016

Interim CEO bij IJmond Werkt!

Joost van Loon is benoemd tot interim CEO bij het sociale werkbedrijf IJmond Werkt! Joost was van 2011 tot eind 2015 directeur van het regionale werkbedrijf in Midden-Gelderland, sterk vergelijkbaar met IJmond Werkt! De komende periode zal hij zorgdragen voor de aansturing van IJmond Werkt! om samen met werkgevers en gemeenten in de regio IJmond de uitvoering van de Participatiewet te verzorgen.

 

dinsdag 10 mei 2016

NPO publiceert zijn eerste online jaarverslag

Minder communiceren vanuit de behoefte om ‘alles te zeggen.’ Veel meer het publiek benaderen vanuit relevantie, vanuit impact en betekenis voor mens en maatschappij. Vanuit deze opdracht heeft de NPO zijn jaarverslaggeving stevig onder handen genomen, en vandaag is het eerste online jaarverslag gepubliceerd van Nederlands meest bekeken omroep. Neem een kijkje.

 

donderdag 23 juni 2016

Galageiten gaan goed

in Kenia

In totaal nu zo’n 200 geiten en kamelen, dat is de stand van het project waarmee wij steun bieden aan de Borana in midden-Kenia. Een nomadenvolk dat te lijden heeft van de hitte en de zo goed als afwezige economische kansen. De dieren zorgen voor melk, vlees, transport en inkomen. Zijdelings zijn we ook betrokken bij activiteiten om jonge Boranameiden naar school te helpen; onderwijs is cruciaal voor een betere toekomst. Interesse om mee te doen? Laat het ons weten.

 

 

dinsdag 10 mei 2016

ProRail publiceert jaarverslag 2015

In het jaarverslag 2015 van ProRail spreekt bestuursvoorzitter Pier Eringa zich onomwonden uit. Punctualiteit, reiscomfort, veiligheid staan op een gedeelde eerste plaats – evenals minder bureaucratie, meer slagvaardigheid in het dagelijks spoorbeheer en een meer realistische planning. Wat mag de treinreiziger verwachten van de organisatie die verantwoordelijk is voor het Nederlandse spoorwegnet? Op zijn minst dat ambities niet in mooie woorden blijven steken.

 

maandag 9 mei 2016

NPO doet verslag van bewogen jaar

2015 was een jaar van vluchtelingencrisis, aanslagen, oorlog en onrust, en spraakmakende onthullingen in de Nederlandse politiek. Maar ook was er die atlete die in Peking de wereldtitel pakte, Herman Finkers die miljoenen aan de buis kluisterde, en de Top 2000 die is uitgegroeid tot Neerlands grootste kijk- en luisterspektakel. Dit en meer is te vinden in NPO’s Terugblik 2015. Volg deze link.

 

vrijdag 22 april 2016

Jaarverslag 2015 DSM in Nederland is online

Miljoeneninvesteringen, verkoop van bedrijfsonderdelen, nieuwe samenwerkingen, de introductie van een nieuw organisatiemodel, biotech-gastlessen en acties voor Serious Request – het is slechts een greep uit de activiteiten van DSM in Nederland vorig jaar. Bekijk het kersverse jaarverslag 2015.

 

vrijdag 1 april 2016

 

zowi

Het Spaanse elektronicabedrijf BQ is behalve producent van smartphones en tablets ook maker van Zowi, een programmeerbare robot voor jonge kinderen. Het danst, het telt, het schudt, het kan een beetje voetballen, en ja, je kunt er ook mee bellen. Marcel van Dijk gaat voor dit bedrijf als vertaler aan de slag. Meer weten over Zowi? zowi.bq.com

 

zondag 28 februari 2016

NTR ZATERDAGMATINEE

AVROTROS VRIJDAGCONCERT

Elk jaar organiseren de NTR ZaterdagMatinee en het AVROTROS Vrijdagconcert ieder zo’n dertig concerten in Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Deze concertseries brengen muziek van vroege barok tot hedendaags, waarbij de Matinee het experiment niet uit de weg gaat en het Vrijdagconcert zich vooral inzet om het weekend feestelijk en ontspannen te beginnen met breed geprogrammeerde muziek. Norbert Croonenberg verzorgde ook dit jaar weer het ontwerp voor beide seizoenbrochures die op nporadio4.nl  zijn te bekijken.

 

maandag 14 februari 2016

Club Orange, Thermen Goirle en Lareka

Club Orange, een kersverse organisatie die jonge blinden en slechtzienden een volwaardige plek binnen de samenleving wil bieden, beschikt over een gloednieuwe website. Voor de landingspagina van Thermen Goirle is een nieuwe schrijfstijl ontwikkeld, compleet Google-proof, met elke klik als stapje naar een transactie. Machinebouwer Lareka heeft een nieuwe website, die gebouwd is met veel aandacht voor de marketing van verpakkingen. Want slim chocolade verpakken betekent vaak meer omzet. Voor deze drie klanten was Hans Kik betrokken bij de webstructuur, het concept en hij schreef de teksten. Ga dat zien op cluborange.dedicon.nl en op www.lareka.nl.

 

Woensdag 30 december

 

TOP2000 a GoGo

Gisteren naar de TOP2000 a GoGo gekeken? Dan kent u voortaan een van de redenen waarom The Bitter End The Bitter End heet. Denk aan de roemruchte kroeg in Greenwich Village, New York.  En neem een kijkje op bitterend.com.

 

maandag 14 december 2015

NPO logo

New business: NPO

Wij verwelkomen de Nederlandse Publieke Omroeporganisatie (NPO) als nieuwe klant. Het eerste resultaat van deze samenwerking: een volledig vernieuwde jaarverslaglegging, te beginnen met 2015.

 

zaterdag 12 december 2015

New business:

Onderwijs-website

De belangstelling onder studenten voor een technische opleiding zit weer in de lift. Maar het tempo mag verder omhoog. Wij gaan een voedingsconcern ondersteunen in concept en redactie voor een nieuwe onderwijswebsite. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos voor mensen die lol hebben in techniek.

 

vrijdag 30 oktober 2015

Henri Sijthoff-prijs

voor DSM

Klant DSM heeft de FD Henri Sijthoff-prijs in de wacht gesleept. Jurylid Frans van der Wel:  'Het jaarverslag van DSM is een nuchter verslag, echt geïntegreerd, met veel aandacht over de volle breedte van de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering’. Er klinken trouwens ook kritische noten over de jaarverslaggeving in Nederland: informatieve communicatie legt het af tegen compliance en de verhalen zijn geregeld ‘te mooi’. Te mooi?

 

12 september 2015

 

Leren Over Leven (LOL)
van start

Onder aanvoering van Greet de Bruijn van The Bitter End en manager jeugdhulp Mirjam Bakker gaat het Instituut Contextuele Studies van start. Een nieuwe, geaccrediteerde opleiding in Amsterdam en Eindhoven. Neem een kijkje op www.lerenoverleven-oics.nl

 

dinsdag 4 augustus 2015

New business interne communicatie

We gaan DEC PA&S ondersteunen bij de interne en klantcommunicatie. Een organisatie van professionals in o.a. Big Data, Business Process Management, fabrieksoptimalisatie en mobiele informatievoorziening. Gebieden waar voor en achter de schermen veel aan de hand is.

 

dinsdag 9 juni 2015

Jaarverslag 2014 ProRail online

3,2 miljoen treinritten, € 1 miljard voor nieuw spoor. Het jaarverslag 2014 van Prorail is online. Lees meer over de bijna 400 bouwprojecten, de verbeterde punctualiteit, de viering van 175 jaar spoor in Nederland, en de plannen voor 2016 die in samenspraak met de stakeholders worden ontwikkeld. www.jaarverslagprorail.nl

 

 vrijdag 22 mei 2015

Jaarverslag Buma/Stemra door leden goedgekeurd

Het meer dan 24.000 leden tellende Buma/Stemra keerde vorig jaar € 147 miljoen uit aan componisten, tekstschrijvers, uitgevers en zusterorganisaties. Dit en meer over operatie en strategie in het jaarverslag 2014.

 

vrijdag 1 mei 2015

Jaarbeeld 2014 DSM Nederland gepresenteerd

 Samenwerking, innovatie en duurzaamheid: kernthema's waar DSM vorig jaar wederom werk van heeft gemaakt. Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl - Jaarbeeld 2014: Bright Connecting.

 

 

donderdag 2 april 2015

Aalberts Industries naar de AEX

Recent is het gedrukte jaarverslag 2014 van klant Aalberts Industries verschenen: meer omzet, een hoger resultaat en een gestegen winst per aandeel. Sinds eind vorige maand wordt het aandeel AI verhandeld aan de AEX.

 

 

woensdag 1 april 2015

1000 burgers denken na over de toekomst

1000 burgers van het Brabantse Uden kwamen bij elkaar om over de toekomst van de groeiende gemeente na te denken. De inspiratie daarvoor kwam o.a. uit 10 boeken - waar ons toekomstonderzoek met jonge kinderen er eentje van was; ‘De toekomst, daar komt geen eind aan!’

vrijdag 27 februari 2015

Polderen 2.0: medezeggenschap nieuwe stijl

Een beursbedrijf heeft structuur en filosofie van het overleg binnen de Nederlandse organisatie stevig omgevormd. In aanloop naar de raadsverkiezingen gaan wij het bedrijf ondersteunen bij de communicatiecampagne rond de invoering van de nieuwe aanpak. Gezocht: vergadertijgers die niet van vergaderen houden.

zaterdag 20 december 2014

Mens en bedrijf, fit als een hoentje

DSM in Nederland heeft een compleet vernieuwde Arbodienst. Alle medewerkers zijn per krant over de nieuwe filosofie en organisatie op de hoogte gebracht. Wij zorgden voor de interviews en redactie.

maandag 8 december 2014

Tan Tan in tijdschrift Onze Taal: Een reis door de geest

Tijdschrift Onze Taal van december heeft een mooie recensie over Tan Tan van Don Croonenberg. Het boek loopt over van inhoud en is voor de hoofdpersoon ook bijna een mystieke reis door de menselijke geest. Gaat dat lezen... .

20 en 21 november 2014

Int. Congres Loyaal Leven

Grondlegger Barbara Krasner en familietherapeut Peter Goldenthal uit de VS kregen de zaal goed in beweging tijdens het eerste, compleet uitverkochte Internationale Contextuele congres in de zalen van de TU Eindhoven. Ook waren er masterclasses, speciale persoonlijke en gezinssessies en fabuleus theater. Zeer intens, zelfs de vertaler en cameraman hielden het even niet meer droog. Concept en organisatie van het tweedaagse congres waren in handen van Greet de Bruijn. Voor 2016 staat een volgend congres op stapel. Meer? Neem een kijkje.

dinsdag 28 oktober 2014

Filmclips voor interne communicatie

Een landelijke overheidsorganisatie gaat de interne communicatie verbeteren met onder meer een serie filmclips. Wij gaan het bedenken en (laten) maken.

zaterdag 11 oktober 2014

Tips & tricks rond duurzame inzetbaarheid

Interviews met medewerkers, management en medezeggenschap, een paar  kritische noten plus interessante tips & tricks - het is allemaal te vinden in de tweede krant rond duurzame inzetbaarheid die DSM deze week in Nederland

heeft gepubliceerd.

dinsdag 7 oktober 2014

Helden op slimme sokken

The Bitter End is supporter van het VUmc in de strijd tegen Alzheimer - en van de acties om geld voor onderzoek bij elkaar te brengen. Net als Johnny de Mol, Jort Kelder en Jeroen van de Boom koop je die maffe sokken op www.smart-socks.nl. Gewoon doen.

zondag 21 september 2014

Deze zin is niet waar

De Nuenense Boekhandel Van de Moosdijk zat op 19 september goed vol bij de presentatie van Tan Tan. Inleiding verzorgd door Don Croonenberg, puntig op de hak genomen door Guido Hayen, voormalig hoofddirecteur Philips International. Een vraag waar we niet uitkwamen: Kunnen Rutte en Poetin een goed gesprek voeren, op een blauwe maandag?

dinsdag 8 juli 2014

New business: waakzaam en dienstbaar

Een landelijke overheidsorganisatie heeft ons gevraagd mee te werken op gebied van management- communicatie. Dat gaan we doen.

dinsdag 10 juni 2014

Publieksmagazine ProRail gerealiseerd

In 2013 investeerde Prorail €1,2 miljard in de verbouwing van spoor en stations. Van het nieuwe Rotterdam Centraal tot natuurlijke ecoducten bij Amersfoort. En staatssecretaris Mansveld heeft opnieuw €1 miljard vrijgemaakt voor verdere spoorverbetering.

vrijdag 6 juni 2014

DSM-krant duurzame inzetbaarheid

Elke ochtend met plezier uit je bed komen, ook als je haar dun en grijs wordt. Bij 6000 medewerkers van DSM viel een krant gewijd aan duurzame inzetbaarheid in de bus. Wij werkten mee aan het concept en de redactie.

woensdag 21 mei 2014

Hervormen en voorbereiden bij Buma/Stemra

Buma/Stemra belicht in het jaarverslag 2013 de vele veranderingen die zijn ingezet - op weg naar een toekomst waarin digitalisering en samenwerking centraal staan. Wij zorgden voor de interviews en tekst.

maandag 19 mei 2014

Spoor naar de toekomst

Het interactieve jaarverslag 2013 van Prorail is verschenen. Verslag van een omvangrijke spoor-vernieuwing met zo’n 1500 projecten in uitvoering. The Bitter End tekende voor concept en redactie.

zaterdag 17 mei 2014

Enzymen uit olifantenpoep?

Ooit gehoord over enzymen, gewonnen uit de gewichtige ontlasting van olifanten in Artis, die in de Verenigde Staten worden gebruikt bij de productie van bio-ethanol? Lees het DSM Nederland jaarverslag 2014 er op na.

woensdag 12 maart 2014

Innovatie achter een knop

Maak kennis met de bijzondere wereld van Aalberts Industries, waar achter een enkele knop of schakelaar een innovatief complex van verbindingen schuilgaat. Ga dat zien via http://annualreport2013.aalberts.com/. The Bitter End tekende voor de redactie van het jaarverslag 2013.

donderdag 26 december 2013

Het poldermodel: star, stug en slepend

DSM gaat in 2014 van 7 sterk verschillende CAO’s naar 1 integraal arbeidsvoorwaardenpakket. Bernard Wientjes (VNO-NCW), Ton Heerts (FNV) Henk van Rees (FNV) en Harry van der Kraats (AWVN) vinden dat een bijzondere stap. Lees op: http://www.connect.dsm.nl.

vrijdag 8 november 2013

New business; sein op groen

Elk jaar weer leggen we met z’n allen 140 miljoen kilometer af over het Nederlandse spoor. Prorail gaat voor veilig, punctueel, betrouwbaar en duurzaam. Wij gaan hen helpen bij de verslaggeving hierover, in jaarverslag en verwante publicaties.

 

donderdag 17 oktober 2013

Trend-book voor Dutch Design Week

Bij de opening van DDW wordt het Trend-book 2013 gepresenteerd. Wij zorgden voor redactionele ondersteuning voor het deel dat aan Science is gewijd, toegespitst op de biogebaseerde, circulaire economie. Is de toekomst dan toch maakbaar?

zaterdag 22 juni 2013

Als je naar je hart luistert, dan klopt het

Bij 6000 medewerkers van een bekend Life Sciences bedrijf viel een boekje op de mat - om mensen te stimuleren werk te maken van hun duurzame inzetbaarheid. Waar sta ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Eenvoudige vragen, toch?

maandag 27 mei 2013

Meisjes zijn geen koeien

Gisteren de eerste exemplaren van ons nieuwe boek ‘Meisjes zijn geen koeien’ gepresenteerd aan de Lionsclub en de ASML Foundation. Over Borana-meiden in Kenia die liever naar school gaan dan op 12-jarige leeftijd tot een huwelijk worden gedwongen. Ook logo, website, festival en filmpje van onze hand. Boek bestellen? Stuur ons een berichtje.

maandag 20 mei 2013

Vers van de pers: Buma/Stemra

Het jaarverslag 2012 van Buma/Stemra is uit - te vinden op de website en ook als app beschikbaar. The Bitter End zat aan tafel voor het verslagconcept en de redactie.

maandag 6 mei 2013

Jaarverslag 2012 DSM Nederland

Het jaarverslag 2012 van DSM Nederland is gepubliceerd. Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl, en lees hoe een regionale organisatie zich op zijn posities bezint en nieuwe verbindingen legt.

woensdag 13 maart 2013

Maak kennis met Aalberts Industries

Interesse in de wereld van Aalberts Industries? Het jaarverslag is net gepubliceerd, inclusief een sitemodule van deze wereldwijd actieve toeleverancier.

maandag 7 januari 2013

New business: Back to the Zoo

Wij verwelkomen Buma/Stemra in het nog kersverse 2013 en gaan voor hen aan de slag voor het jaarverslag 2012. Een mooie klus voor een opdrachtgever die volop in beweging is.

vrijdag 23 november 2012

In de prijzen

Wij feliciteren klant DSM met zijn driedubbele overwinning: winnaar van de Kristalprijs 2012 voor transparante verslaggeving; winnaar van de Henry Sijthoff-prijs 2012; en winnaar van de Publieksprijs, voorheen Prix de Mazars. Buitengewoon!

woensdag 10 oktober 2012

Verleidelijke duurzaamheid: boek Anne-Marie Rakhorst

Van principes naar handen uit de mouwen. In Rakhorst’ nieuwe boek De kracht van duurzaam veranderen mooie cases van Marks & Spencer, DSM, Richard Branson, Herman Scheer en Frits van Eerd. Is duurzaamheid verleidelijk?

dinsdag 25 september 2012

Goed wonen met Heijmans

‘Een fantastisch boek’ twitterde Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden toen ze vorig weekend de publicatie over de nieuwe wijk Tabaksteeg in ontvangst nam. Vormgegeven door Kentiedesign, gefotografeerd door Carla Kogelman en geconcipieerd en geschreven door...inderdaad.

donderdag 26 juli 2012

SK Bodem Gouda: Een gegrond verhaal

Het jaarverslag van SK Bodem in Gouda is verschenen. Professionals leggen uit waarom bedrijven wegens verduurzaming niet tijdelijk kunnen worden gesloten. Het verslag is verkrijgbaar via ww.skbodem.nl.

zondag 13 mei 2012

Nederland in de groene eeuw

Neem een kijkje op www.dsmnederland.nl en lees wat Atzo Nicolai over dit onderwerp zegt.

donderdag 10 mei 2012

Prijs in Kurhaus

Op 10 mei ontving onze klant DSM Nederland in het Scheveningse Kurhaus de PBM-prijs voor beste pensioencommunicatie. Daar hebben we redactioneel mooi aan meegewerkt.

New business: Intervet

Het overleg binnen Intervet in Boxmeer heeft hulp ingeroepen voor advies op gebied van interne communicatie rond herstructureringen en afvloeiingen.

dinsdag 27 maart 2012

Te zien of niet te zien

Kunstenaars en architect Guus Smeulders en Ivo Clason exposeren vanaf 31 maart in KEG-EXPO in Schijndel. Experimenten met ruimte en licht door jonge kunstenaars die  vol goede moed hun weg zoeken in tijden van economische tegenwind.

maandag 27 februari 2012

Gluten verboden!

Op 10 maart houdt de Nederlandse Coeliakie Vereniging in het Eindhovens Evoluon haar jaarlijkse markt en lezingencyclus. Dr. Bakker van VUmc laat de nieuwste ontwikkelingen zien, ook in relatie met diabetes. Wij ondersteunen publiciteitsacties en de perscontacten.

donderdag 26 januari 2012

Geesten bestaan niet

U zoekt iemand die uw verhaal op orde krijgt. Die meedenkt en waar u verder geen last van heeft. Een ghostwriter dus. Wij beheersen dat vak tot in de puntjes, voor beursgenoteerde bedrijven en kleinere organisaties. Wij denken en schrijven, en niemand die het weet.

maandag 23 januari 2012

New business: DSM Resins

Wij zijn blij met onze nieuwe klant DSM Resins in Zwolle. De organisatie krijgt veranderingen voor de kiezen, en wij gaan met name helpen bij de interne communicatie. Voor wie het weten wil: Resins zijn harsen en coatings die onder meer voorkomen dat de wereld onder onze handen vandaan roest.

donderdag 19 januari 2012

Nieuwe hartklep?

Is het mogelijk een nieuwe, lichaamseigen hartklep te ontwikkelen? Ga voor het antwoord op deze en andere vragen naar de kersverse website van het publiekprivate partnership BMM. Wij tekenden voor de redactie van de webteksten.

vrijdag 16 december 2011

Website DSM Nederland onder handen genomen

De vernieuwde website van DSM Nederland is in de lucht. Ga een kijkje nemen op www.dsmnederland.nl en laat horen wat je ervan vindt.

woensdag 14 december 2011

Laatste ZOUT van KPMG

De laatste editie van het corporate magazine ZOUT van KPMG is verschenen. Met prinses Laurentien, Douwe Draaisma, Noreena Herz, Wouter Bos, Rob van Gelder, Gregory Blackstock, Herman de Dijn en Moshik Roth over structuren die hun langste tijd hebben gehad.

November 2011

Feedback voor Reinier van Arkelgroep

We hebben teamtrainingen opgezet rond feedback geven en krijgen, en de motivatie en kwaliteiten van medewerkers in samenhang met de doelen van de organisatie. Onder meer gebruik gemaakt van Spiral Dynamics vragenlijsten om inzicht te krijgen in personen en teams op weg naar verandering.

woensdag 14 september 2011

Goed wonen

 In Leusden nadert de voltooiing van de nieuwe wijk De Tabaksteeg. Wij gaan er in opdracht van de gemeente Leusden en bouwbedrijf Heijmans een boek over maken. Publicatie staat gepland voor mei volgend jaar.

vrijdag 19 augustus 2011

ZOUT: over geldzucht en ontspoord arbeidsethos

De nieuwe ZOUT van KPMG is uit. Over het thema zingeving komen aan het woord: Nelleke Noordervliet, Wubbo Ockels, Arjen Erkel, Willemmijn Verloop en Ivo de Boer. Charles Hampden-Turner windt zich op over geldzucht en ontspoord arbeidsethos.

DSM jaarverslag 2011

Het jaarverslag van DSM in Nederland is uit, waaraan wij voor concept en redactie hebben meegewerkt. Volgend project is de ontwikkeling van een lijn brochures en leaflets voor diverse innovatieprogramma’s binnen het bedrijf. Mooie klant, mooi werk.

maandag 30 mei 2011

Olifant aan de kant

Ruim 100 Coeliakie-patiëntjes hingen de beest uit in Dierenrijk Nuenen, mede mogelijk gemaakt door een gulle donatie van het Charity Fund van Monuta.

dinsdag 24 mei 2011

Presentaties verzorgd

We zijn actief aan het presentatiefront en leveren ondersteuning voor De Dag van de Kennis van SK Bodem op 28 juni. Kortgeleden ook ‘verhaal’ geleverd voor het congres Toetsen in het Hoger Onderwijs, nogal relevant na de gebeurtenissen bij Hogeschool InHolland.

dinsdag 10 mei 2011

Blaffende honden bijten?

Er verschijnen nog steeds recensies van het boek Een fascinerende hondenbaan van Don Croonenberg. Ruim een jaar na publicatie van het boek blijkt de helft van de geïnterviewde bazen op een andere stoel te zitten. Opmerkelijk? Of juist niet?

vrijdag 11 februari 2011

Duurzaam ondergronds

De samenwerking met de Goudse Stichting Kennisontwikkeling en Kennisoverdracht Bodem (SKB) wordt voortgezet. We zullen ons vooral toeleggen op redactionele ondersteuning. Wie zich met de ondergrond verbonden voelt kijkt op www.skbodem.nl.

donderdag 30 december 2010

Veredeling en manipulatie

Veredeling & Manipulatie is de titel van een nieuw boek – een ‘milde bloemlezing’- over biotech in Europa van de in 2008 overleden Philip van Lelyveld. The Bitter End verzorgde redactionele en overige ondersteuning.

dinsdag 28 december 2010

Futurologen over de …

In de nieuwe ZOUT van KPMG onder meer een verhaal van Abdelkader Benali en interviews met Jacqueline Cramer, futuroloog Wim de Ridder, diverse CEO’s en KPMG-partners. Onderwerp: wat doen we met de toekomst?

woensdag 22 december 2010

Werk aan de winkel

In 2011 gaan we bij DSM meewerken aan diverse nieuwe projecten: communicatie over een grootschalig ICT-project, bijdrages voor websites, versterking van gezondheidsbeleid en publicaties over de kwaliteit van werken en overleggen.

donderdag 9 december 2010

Wat is coeliakie?

Wij gaan de Nederlandse Coeliakie Vereniging publicitair ondersteunen en acties op touw zetten om het ledenaantal te vergroten. Intolerantie voor gluten (tarwe) is een veel voorkomend maar nog altijd voor velen onbekend fenomeen.

woensdag 3 november 2010

3P verslaglegging door DSM

Voor DSM in Nederland gaan we ons aan het integrale verslag over 2010 zetten. DSM was in Nederland een van de eerste bedrijven die de financiële en duurzaamheidsverslaglegging in een publicatie bij elkaar brachten.

donderdag 14 oktober 2010

Liber amicorum

Vandaag verschijnt een liber amicorum onder de titel Waarde 3.0, concept en redactie van The Bitter End. Het vriendenboek geeft een doorkijkje naar de internationale coatingindustrie de afgelopen dertig jaar.

zondag 10 oktober 2010

Bonusbank?

De nieuwe Banking Review bevat een gesprek met Rabovoorzitter Piet Moerland over het verschil tussen een mensenbank en een bonusbank. Verhaal in de serie ‘De oprechte organisatie’ waarvoor het startschot kerst 2009 in het FD werd gegeven.

dinsdag 28 september 2010

Hondenbaanmensen

Een Fascinerende Hondenbaan, een boek vol best aardige gesprekken, is onderwerp van recensies in Managementscope, Managementboek.nl en Elseviers. Lees en haast u naar de boekhandel.

maandag 13 september 2010

Waarde en waardering

In de nieuwe ZOUT van KPMG interviews met ondernemers en consultants over waarde en waardering in brede zin. Annemarie Jorritsma over ‘haar’ stad en Bas Heijne over het huidige tijdsgewricht als een van de wreedste ooit.

woensdag 21 juli 2010

Identiteitsboekje

The Bitter End heeft meegewerkt aan het concept en de redactie van zowel het nieuwe ‘identiteitsboekje’ als het jaarverslag 2009 van Stichting De Opbouw in Utrecht; beide boekwerken zijn inmiddels gepubliceerd.

vrijdag 16 juli 2010

Missie en crisis

Ewoud Goudzwaard van ASN Bank legt in Banking Review uit hoe een scherpe missie helpt bij het doorstaan van een crisis. Plus artikelen over duurzaamheid als marketingtruuk en risicobeheer.

zaterdag 3 juli 2010

Uit de grond van je hart

The Bitter End gaat hand- en spandiensten verlenen aan Stichting SKB te Gouda. De Stichting voert programma’s uit om duurzaam gebruik van de ondergrond in Nederland te stimuleren en brengt partijen bij elkaar die daarin een rol kunnen vervullen.

zaterdag 10 april 2010

Jan Hommen aan het woord

In de nieuwste Banking Review een reportage over ING-topman Jan Hommen; het jaarverslag 2009 van DSM Nederland is gepubliceerd, en in de nieuwe ZOUT van KPMG gesprekken met de Hoop Scheffer, Burmanje, Bodar, van Wolferen en Pechtold.

vrijdag 19 maart 2010

Aan de tand gevoeld

Samen met The Brown Paper Company gaat The Bitter End een interviewserie verzorgen voor The Banking Review. De eerste drie bankbestuurders: Jan Hommen van ING, Ewoud Goudzwaard van ASN Bank en Piet Moerland van de Rabobank.

zaterdag 6 maart 2010

Wat zeggen Pechtold, De Hoop Scheffer en Bouazza?

De volgende editie van het meest opmerkelijke corporate magazine van Nederland - ZOUT van KPMG - loopt binnenkort van de persen. Met dit keer onder meer Alexander Pechtold, Jaap de Hoop Scheffer en Hafid Bouazza.

dinsdag 9 februari 2010

Connect is live!

Het nieuwe digitale nieuwsmedium van DSM in Nederland, Connect, is live gegaan. Opgezet als intern communicatiemedium én online op internet. Intern is extern? Neem een kijkje op connect.dsm.nl.

donderdag 21 januari 2010

New business: Stichting De Opbouw

The Bitter End gaat het concept en de redactie van het jaarverslag van Stichting De Opbouw in Utrecht op zich nemen - een zorginstelling met ruim 4000 medewerkers die kwaliteit blijft leveren ondanks reorganisatie en aanhoudende bezuinigingen.

woensdag 6 januari 2010

New business: maandelijks digitaal magazine

The Bitter End gaat de redactie verzorgen van DSM Connect, het nieuwe digitale nieuwsmedium van DSM in Nederland. Dit tweetalige digitale magazine gaat maandelijks verschijnen via internet en is dus voor eenieder toegankelijk.

woensdag 23 december 2009

Onbehaaglijk Nederland

De nieuwe ZOUT, het magazine van KPMG is uit. Gesprekken met Jeroen Smit en Ben Knapen over onbehaaglijk Nederland, met Age Bakker over de wederopstanding van het IMF, en een literaire bijdrage van Arthur Japin.

maandag 21 december 2009

Red Dot Essent

 Het jaarverslag 2008 van energiebedrijf Essent, waaraan The Bitter End in concept en redactie heeft meegewerkt, heeft een Red Dot in de wacht gesleept, een prijs voor product- en communicatievormgeving.

Interne communicatie bij VUmc in Amsterdam

Het Medisch Centrum van de VU Amsterdam heeft ondersteuning gevraagd bij de interne communicatie van sleutelboodschappen vanuit de Raad van Bestuur. Bestuursvoorzitter Elmer Mulder werd uitverkozen tot ‘Influencer of the Year 2009’.

maandag 14 december 2009

Hondenbaan

Het boek ‘Een fascinerende hondenbaan’ van Don Croonenberg is verschenen. Gesprekken met ruim 20 bestuurders in Nederland, in profit, muziek, NGO, media en wetenschap. Is men in de Nederlandse bestuurskamers het spoor bijster? En eh, is men nog een beetje ‘authentiek’?

donderdag 22 oktober 2009

Wie helpt mij nu nog?

De films ‘Lege plekken’ en ‘Wie helpt mij nu nog’ zijn op het filmfestival van Le Creusot in Frankrijk onderscheiden met Le Laurier de Bronze. De films kregen eerder al prijzen in de VS en Nederland. The Bitter End leverde organisatieondersteuning.

woensdag 19 augustus 2009

Gold Camera

De films over Kamp Vught zijn weer in de prijzen gevallen: een Gold Camera en een Silver Screen onderscheiding in de categorie educatie van het Festival in Los Angeles. In Kamp Vught zijn inmiddels duizend schoolklassen rondgeleid.

zondag 14 juni 2009

De werkvloer

The Bitter End gaat de redactie verzorgen van een boek dat bij de Brown Paper Company op stapel staat. Het boek gaat over de werkvloer, omdat die de belangrijkste bron van beweging en operationele verbetering is.

dinsdag 17 maart 2009

Schorpioenen in de mais

De publieksversie van het boek van Schorpioenen in de mais van Philip van Lelyveld (1948-2008) is verschenen. Eerste reactie op deze bloemlezing 20 jaar gentechnologie: ‘Verrassend inzicht in de polarisering rond biotech, en veel voorbeelden van problemen die biotech kan oplossen.’

maandag 22 december 2008

Gouden Reiger

De Kamp Vught films waaraan The Bitter End organisatiesteun heeft gegeven, zijn beloond met een Gouden Reiger. De Reigers zijn bestemd voor speciale themaproducties in opdracht van de overheid of de (non-)profitsector.

zaterdag 18 oktober 2008

Eigen vermogen

Samen met Zandbeek Kroese uit Amstelveen gaat The Bitter End werken aan het komende jaarverslag van KPMG. Het thema heeft met ‘vermogen’ te maken - en dan gaat het niet over geld.

Oktober 2008

Opnieuw positie zoeken

Voor TLC-Nederland een traject opgezet om de identiteit ‘opnieuw uit te vinden’ en die in website en logo opnieuw tot uitdrukking te brengen. Greet de Bruijn heeft met de specialisten van TLC ook trainingen verzorgd, o.a. bij CQM, Consultants in Qualitative Methods.

maandag 15 september 2008

Henri Sijthoff-prijs voor Nuon

Nuon behaalt de Sijthoff-prijs 2008 voor beste verslaggeving in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven. The Bitter End heeft het structuurconcept voor Nuon’s verslag bedacht.

maandag 8 september 2008

Rolls Royce en een veeg uit de pan

 Met de Brusselse organisatie EFQM publiceren we studies naar Rolls-Royce en de VP Bank in Lichtenstein, een instelling die een veeg uit de pan kreeg toen bleek dat er vanuit Duitsland dubieuze kapitaalstromen het ministaatje binnenkwamen.

zaterdag 9 augustus 2008

Zelf laten doen!

Greet de Bruijn schreef een boekje met adviezen over de opvoeding van kinderen tot 12 jaar. ‘Zelf laten doen!’ bevat praktische tips om het leven makkelijker te maken. Opvoeden is zoiets als leren lopen.

dinsdag 5 augustus 2008

Op herhaling bij Essent

Energiebedrijf Essent heeft The Bitter End gevraagd ondersteuning te bieden bij het concept en de redactie van het jaarverslag 2008 en verwante corporate publicaties. Daarmee werken we voor het tweede jaar voor dit bedrijf.

maandag 9 juni 2008

Omvangrijke desinvesteringen

Voor DSM werken we mee aan de communicatie rond een omvangrijk desinvesteringsprogramma (€ 1,4 miljard). Wij denken en schrijven mee voor dit project, dat onder de naam ‘Pearl’ door het leven zal gaan.

donderdag 7 februari 2008

Films Kamp Vught

De première van de films over de gebeurtenissen in Kamp Vught en een klas tijdens WO II is achter de rug. Voor het basisonderwijs is er de film ‘Lege plekken’, voor het middelbaar onderwijs ‘Wie helpt mij nu nog.’ De films worden ook in Kamp Vught getoond.

zondag 20 januari 2008

New business: Essent

Energiebedrijf Essent heeft ons gevraagd de redactie van het jaarverslag 2007 te verzorgen. Een mooie klus voor een bedrijf volop in de picture en in beweging, en dat is een understatement.

woensdag 16 januari 2008

Bijdrage aan boek voor de Urmond Groep

V&W-minister Camiel Eurlings houdt zich onder meer ook bezig met het beleid voor transport van gevaarlijke stoffen over het treinspoor door Nederland. Begin maart verschijnt een publicatie van de Urmond Groep, een denktank die de minister adviseert. Wij helpen die denktank.

vrijdag 7 december 2007

Bedrijf in beweging: Holland Colours

 Voor Holland Colours in Apeldoorn gaan we voor 2007/2008 het jaarverslag plus concernbrochure maken. Kleurig bedrijf, staat bol van de ontwikkeling, zoals het hoort.

woensdag 24 oktober 2007

Nominatie Verantwoord Ketenbeheer

DSM is genomineerd voor de Verantwoord Ketenbeheer Award van het Nationaal Sustainability Congres. DSM doet het goed in People, Planet en Profit. En wij realiseren het ons nog maar eens een keertje: mooi schrijven is niet fout, de juiste dingen goed doen is beter.

donderdag 2 augustus 2007

Strategie in versnelling

Presentaties, interne roadshows, blogs, V-mails, brieven en video’s van de bestuursvoorzitter die ook op de zeepkist klimt. Maar werkt dit allemaal wel? The Bitter End gaat DSM helpen bij de wereldwijde interne communicatie.

dinsdag 12 juni 2007

De toekomst, daar komt geen eind aan!

Uitgeverij Pepijn presenteert op 21 juni het boek ‘De toekomst, daar komt geen eind aan!’, onder redactie van Don Croonenberg. Uit zeshonderd verhalen van kinderen zijn er 60 geselecteerd, aangevuld met bijdrages van het CPB en de ministers Plasterk en Rouvoet. Verhalen van volwassenen, maar toch leuk.

vrijdag 25 mei 2007

New business: EFQM

Wij gaan het Brusselse kwaliteitsinstituut EFQM helpen, onder meer in samenwerking met de universiteit van Rome, met cases over TNT en Scania. Daarna komt Philips en zijn tevredenheidsonderzoek aan de beurt. Of heet dat tegenwoordig ‘bevlogenheidsonderzoek’?

woensdag 17 januari 2007

Global Reporters Survey

The Global Reporters Survey 2006 publiceert in samenwerking met Standard & Poor’s een overzicht van ‘s werelds best rapporterende ondernemingen. DSM is vanuit het niets op 34 beland. Nog even doorwerken dus... .

vrijdag 27 oktober 2006

Ranglijst E-Com

Op de ranglijst van E-Com stijgt DSM van de 98e plaats naar plek 37. In Nederland blijkt volgens Scenter dat het DSM jaarverslag met een score van 8,6 het meest transparant is van alle AEX-bedrijven.

woensdag 27 september 2006

Bosch Rexroth: de metafoor van de hommel

Het boek over een geschiedenis van ijsschotsen springen bij automatiseerder Nyquist, losgeweekt van Philips en eind 2005 door Bosch Rexroth overgenomen, is gepubliceerd. Denk aan de metafoor van de hommel: volgens de aerodynamica kan zo’n beestje niet vliegen. Maar vliegen doet het.

dinsdag 14 maart 2006

VBDO tevreden

Het jaar- en 3P-verslag van DSM zijn gepubliceerd. Het FD schreef dat ‘DSM een van de weinige bedrijven in de chemiesector is die bijzonder open zijn over de dingen die misgaan en hoe ze die oplossen.’

zaterdag 3 december 2005

ZOUT van KPMG

Met Zandbeek schrijven we mee aan ZOUT - het kersverse relatie-magazine van KPMG. Moet een bijzonder blad worden, onder meer omdat de afzender niet voorop gaat lopen. Even blaaskaken: Komrij, Deelder en Grunberg doen ook mee.

zaterdag 29 oktober 2005

Hoe schrijf je een position paper?

Voor de European Foundation for Quality Management (EFQM) gaat The Bitter End trainingen organiseren op gebied van communicatie en het schrijven van position papers. Ooit bedacht dat een goed paper net zo in elkaar zit als gaaf gecomponeerde muziek?

zaterdag 29 oktober 2005

Hoe schrijf je een position paper?

Voor de European Foundation for Quality Management (EFQM) gaat The Bitter End trainingen organiseren op gebied van communicatie en het schrijven van position papers. Ooit bedacht dat een goed paper net zo in elkaar zit als gaaf gecomponeerde muziek?

Maandag 26 september 2005

Communicatie in tijden van crisis

Bij NedCar gaan we meewerken aan de managementcommunicatie rond forse herstructureringen; de autoproducent heeft veel last van de krimpende markt, en hoe zien de eigenaren de toekomst eigenlijk?

zaterdag 17 september 2005

Communicatie met aandeelhouders

Voor DSM gaan we het communicatiemedium met de aandeelhouders in Nederland verzorgen. Business Value is de originele titel. En de aandeelhouders hadden al zo’n mooi dividend te pakken.