Klanten en diensten

Over ons

Nieuws

Home

Publicaties

SINDS

2000

Nieuws

 

vr 7 mei 2021

Crisis, veerkracht en talent

ProRail heeft vandaag zijn jaarverslag 2020 gepubliceerd. Lees over de impact van de coronacrisis op het spoor, en hoe tegenslag onvermoede talenten naar boven brengt. En nu op naar 2021 als European Year of the Rail – om nog maar eens te onderstrepen dat er niks duurzamer is dan reizen per trein. Zie www.jaarverslagprorail.nl

 

 

vr 12 maart 2021

New business

Uitgever Willems en platform-organisatie Perruptio in België gaan nauwer samenwerken met The Bitter End. Er staan plannen op stapel om nieuwe contentplatforms te lanceren en The Bitter End zal gaan meewerken in de begeleiding van manuscripten. De eerste titels staan gepland voor herfst 2021.

 

 

MA 1 MAART 2021

Lopend vuur in Nuenen

Amnesty, Vluchtelingenwerk Nuenen en The Bitter End organiseren op 7 maart een protest tegen het Europese vluchtelingenbeleid. De actie hoort bij ‘Lopend Vuur’, een landelijk initiatief waar tientallen steden en dorpen aan meedoen, met eindbestemming Den Haag op verkiezingsdag 17 maart. Onder meer Salina Mesfun (foto) zal verslag doen van haar vlucht vanuit Eritrea. Online meekijken? Dat kan hier.

Meer informatie vindt u op de website van Migreat.

 

 

DO 18 februari 2021

 

Na petitie nieuwe acties

Circa 30.000 mensen ondertekenden Jamie Crafoords petitie waarin wordt gepleit voor vergoeding van de verwijdering van borstprotheses bij ernstige gezondheidsklachten. Vandaag werd bekend dat Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark geen noodzaak ziet om het verwijderingscriterium en aanpassing van de vergoeding te herzien. Onder de paraplu van Calm Your Tits wordt de komende tijd gekeken naar nieuwe stappen om de problematiek breed onder de aandacht te brengen. Voor de zomer verschijnt het boek waarin Jamie haar ellendige ervaringen beschrijft en kritische noten kraakt over de medische sector, de producenten en de tirannie van de schoonheidsindustrie die jonge vrouwen aanzet tot ongezonde keuzes.

 

 

ma 14 december 2020

'Excuus, ik ben een gelukkig mens'

Ons online symposium Leren van (on)gelukkig zijn, specifiek gericht op het onderwijs, was met een kleine 200 bezoekers een goed bezocht event. Op een enkele uitzondering na was de publiekswaardering zeer hoog, en dat weerspiegelt de kwaliteit van beide sprekers Ard Nieuwenbroek en Dirk de Wachter en de interessante Q&A. ‘Juist in deze tijden wordt de hulpverlening overrompeld met vragen. We hebben het goed en tegelijk is er een oneindige vraag naar hulp. Hoe dat kan? We zijn vooral in het Westen compleet obsessioneel bezig met het geluk. En dat moet wel mislukken.’ Meer informatie? Mail Greet de Bruijn.

 

 

1 december 2020

 

Jamie Crafoord spreekt Tweede Kamer toe

Vandaag spreekt presentatrice en influencer Jamie Crafoord de Tweede Kamer toe. Circa 30.000 mensen ondertekenden haar petitie om de kosten van het verwijderen van siliconen implantaten verzekerd te krijgen. Nu is de situatie dat veel vrouwen met gezondheidsklachten rondlopen maar het geld niet hebben om de protheses te laten verwijderen. ‘Een belachelijke situatie waar heel gauw een eind aan moet komen.’ Er is een boek in voorbereiding over hoe Jamie haar zeer ernstige klachten heeft overwonnen en over haar nieuwe platform – Calm Your Tits! – om meer aandacht voor deze hardnekkige problematiek te krijgen.

 

 

VR 28 november 2020

 

Brandbrief naar minister Slob

Ons symposium over de ‘thuiszitters’ leverde zoveel alarmerende cijfers en nieuwe inzichten op dat ons een brandbrief aan onderwijsminister Slob gerechtvaardigd leek. Vele organisaties en specialisten uit heel Nederland steunen onze oproep tot meer aandacht voor de tienduizenden kinderen die, om allerlei redenen, niet naar school gaan. Hier lees je de mede door hen ondertekende brandbrief.

 

 

DO 12 NOVEMBER 2020

De Viespeuk

Ruim 30 schertsverhalen kort en kluchtig. Over het achterwerk van The Donald. Over de reden waarom we in Nederland geen minister van Eenzaamheid nodig hebben. Over despoten dumpen. Over de vraag of je van schrijven gelukkig wordt. Over de geuren van de gigolo. Over een vluchteling op Amsterdam Centraal. Over een koe die niet blijkt te bestaan, over de besognes van onze koning en als toetje warme kersen met slagroom. Een scherp, spel met fictie en feiten. Net (niet) waar. Redelijk. Absurd. Verschenen bij ASPEKT. Bestel hier of  hier.

 

 

WO 11 NOVEMBER 2020

 

Succesvol seminar Niet Thuisgeven

Loyaal Leven organiseerde op 11-11 een online seminar over de problemen rond ‘thuiszitters’, de vele duizenden kinderen in Nederland die niet naar school gaan. Zes experts deelden hun ervaringen en inzichten, er waren aangrijpende filmpjes waarin kinderen zelf  vertelden over hun situatie en er werden nieuwe manieren van werken gepresenteerd. Ook bleek opnieuw dat cijfers niet altijd te vertrouwen zijn. Het aantal thuiszittende kinderen is waarschijnlijk hoger dan bekend, enkele duizenden kinderen zijn ‘kwijt’ als gevolg van bureaucratie en kinderen van o.a. statushouders of Roma en Sinti zijn vaak niet eens in beeld. Een alarmerende situatie waar eerdere overheidsprogramma’s helaas niet veel verbetering in hebben kunnen brengen. Loyaal Leven is van plan om samen met de professionals de problematiek van deze duizenden ‘ondergeschoven’ kinderen bij de minister van onderwijs extra onder de aandacht te brengen. Het online symposium kreeg uitstekende waarderingen van het publiek. Veel dank aan Kees Krijnen Mediaproducties voor de technische support. En noteer in je agenda: 9 december, online meet-up en presentatie van o.a. Ard van de Nieuwenbroek en psychiater Dirk de Wachter. Schrijf je in op www.loyaalleven.nl

 

 

WO SEPTEMBER 2020

 

Weer Kamervragen over implantaten

TV-programma RADAR heeft opnieuw aandacht gevraagd voor vrouwen die met een kluitje in het riet worden gestuurd bij ernstige gezondheidsklachten als gevolg van siliconen borstimplantaten. De medische wereld lijkt er nog altijd geen raad mee te weten, producenten hullen zich in stilzwijgen en veel vrouwen blijven met grote ellende zitten. Het boek dat Don Croonenberg schreef over deze zaak was aanleiding voor vragen in de Tweede Kamer en in het Europees Parlement. Nu is Jamie Crafoord, zelf slachtoffer, een petitie gestart en Lilian Ploumen zal de zaak in de Tweede Kamer opnieuw in debat brengen. Waarom wordt het verwijderen van implantaten niet vergoed, terwijl is aangetoond dat deze ingreep tot een sterke verbetering van de gezondheid leidt? Kijk de uitzending terug op NPO Gemist. De petitie teken je hier.

 

 

DI 8 SEPTEMBER 2020

 

​Oorlogskat

Een mooie recensie van Kat met Stroop en Laurier. In dit boek tekent Don Croonenberg oorlogservaringen op van Limburgers eind 1944/begin 1945, toen het vastlopen van de geallieerde opmars onder de bevolking voor doffe ellende zorgde. Een periode die nu vanwege de 75-jarige herdenkingen in het brandpunt van de belangstelling staat, maar die voor velen nooit voorbij zal gaan. Lees de recensie hier. (2019, uitgeverij ASPEKT).

 

 

DI 1 SEPTEMBER 2020

 

Wat moeten we met ‘het’ jaarverslag?

Getrouw Beeld heet ons nieuwe boekje; het gaat over het (bedrijfs)jaarverslag anno 2020 en daarna. Is het jaarverslag een CD in tijden van Spotify? De kritiek zwelt aan. Op de wirwar aan standaarden, het toenemend gebrek aan relevantie voor investeerders en stakeholders en het al of niet holle geneuzel over Purpose en Impact. Lees de kritische visies van o.a. Leids lector Piet Hein Coebergh en de hoogleraren Martin Hoogendoorn, Leen Paape en Jaap Winter. Plus ruim 20 tips & tricks. Download het boekje en laat ons weten wat je ervan vindt.

 

 

Di 1 SEPTEMBER 2020

Wat moeten we met ‘het’ jaarverslag?

Getrouw Beeld heet ons nieuwe boekje; het gaat over het (bedrijfs)jaarverslag anno 2020 en daarna. Is het jaarverslag een CD in tijden van Spotify? De kritiek zwelt aan. Op de wirwar aan standaarden, het toenemend gebrek aan relevantie voor investeerders en stakeholders en het al of niet holle geneuzel over Purpose en Impact. Lees de kritische visies van o.a. Leids lector Piet Hein Coebergh en de hoogleraren Martin Hoogendoorn, Leen Paape en Jaap Winter. Plus ruim 20 tips & tricks. Download het boekje en laat ons weten wat je ervan vindt.

 

 

MA 11 MEI 2020

 

Thuiszitters van de

bank af

Symposium op komst - 11 november 2020: Duizenden leerlingen  -  het worden er meer - gaan niet naar school. Waarom? Hoe kunnen we thuiszittende leerlingen goed begeleiden? Een verhelderende middag rond een complex thema. Met inzichten uit het kersverse onderzoek van het Kohnstamm instituut, lezingen van Anton Horeweg en Ard Nieuwenbroek, en Lisan van de Moosdijk en Lonneke Spierings over Route B van Zorgokee. Dit symposium is een must voor medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg. Aanmelden kan hier.

 

 

DI 18 MAART MEI 2020

Wie leest er nog een jaarverslag?

Bij The Bitter End wordt aan twee nieuwe boeken gewerkt. Het eerste is een serie korte verhalen, fictie met een hoog non-fictiegehalte. Beetje in de stijl van de oude Russische Oberioeten wordt de moderne tijd gefileerd, tikje venijnig, af en toe regelrecht hilarisch. Deze uitgave verschijnt voor de zomer bij uitgeverij ASPEKT. Het tweede boekje is van andere aard. Als specialisten in externe verslaglegging zien we dat jaarverslagen nauwelijks nog gelezen worden. Investeerders, klanten en medewerkers kunnen er steeds minder mee. Hoe komt dat? Wat moeten we met al die eenvormige deftigtaal over Purpose en Impact? De chaos in nieuwe standaarden voor niet-financiële informatie gooit nog eens extra roet in het eten. ‘Getrouw beeld’, tevens voorzien van handige tips & tricks, verschijnt komend najaar. Houd deze site in de gaten.

 

 

DI 4 MAART 2020

 

Symposium op komst

9 december 2020:

Waarom en hoe leren we onze leerlingen te leven met ongeluk en lastigheden? Prof. dr. Dirk de Wachter geeft inzicht in de betekenis van de geluks-obsessie voor leerlingen en onderwijs. Samen met drs. Ard Nieuwenbroek biedt hij mogelijkheden om leerlingen en ouders te begeleiden, in en buiten de les. Alle deelnemers ontvangen de Wachters bestseller ‘De kunst van het ongelukkig zijn.’ Een inspirerende bijeenkomst voor met name medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg.

 

 

ZA 22 FEBRUARI 2020

 

NTR ZaterdagMatinee

Vandaag valt hij bij 9.000 adressen op de mat: de nieuwe seizoensbrochure van de NTR ZaterdagMatinee, de internationaal bezien unieke concertserie in het Amsterdams Concertgebouw. Barok, opera, symfonische-, koor- en nieuwe muziek. Norbert Croonenberg tekende voor de vormgeving. en de brochure is hier online te bekijken.

 

 

MA 29 APRIL 2020

 

Beter, duuurzamer

Het jaarverslag 2019 van ProRail is verschenen. Lees CEO John Voppen’s oproep tot meer duurzame mobiliteit in Nederland. Over de klantwaardering voor de spoormannen en – vrouwen die nooit eerder zo hoog was. Over de nieuwe positie van ProRail als ZBO vanaf 2021. Over zoveel meer. Ga naar de website.

 

 

DI 17 DECEMBER 2020

 

Voortgang in Kenia

I-GET is onze partnerorganisatie in midden-Kenia, gericht op middelbaar en vakonderwijs voor jonge meiden. I-GET heeft de krachten gebundeld met de lokale overheid en ontwikkelt plannen voor een nieuw te bouwen school. Wij van The Bitter End richten ons op de vervolgstap: werk en zelfstandig ondernemerschap voor de meiden. We werken aan nieuwe samenwerkingen met uitzender Manpower en met Signify, de voormalige Philips Lighting divisie. Daarnaast zetten we een bescheiden kredietfaciliteit op om zelfstandige bedrijvigheid te stimuleren.

 

© 2020 The Bitter End • Beekstraat 14 • 5671 CT  Nuenen • info@thebitterend.nl06 21930746

KVK Eindhoven 17123641