Nieuws

 

 

maandag 1 mei 2020

Leren (van) ongelukkig zijn met Dirk Wachter

Symposium op komst  - 9 december 2020: Waarom en hoe leren we onze leerlingen te leven met ongeluk en lastigheden? Prof. dr. Dirk de Wachter geeft inzicht in de betekenis van de geluks-obsessie voor leerlingen en onderwijs. Samen met drs. Ard Nieuwenbroek biedt hij mogelijkheden om leerlingen en ouders te begeleiden, in en buiten de les. Alle deelnemers ontvangen de Wachters bestseller ‘De kunst van het ongelukkig zijn.’ Een inspirerende bijeenkomst voor met name medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg. Aanmelden kan hier.

 

 

 

zaterdag 22 februari 2020

NTR ZaterdagMatinee

Vandaag valt hij bij 9.000 adressen op de mat: de nieuwe seizoensbrochure van de NTR ZaterdagMatinee, de internationaal bezien unieke concertserie in het Amsterdams Concertgebouw. Barok, opera, symfonische-, koor- en nieuwe muziek. Norbert Croonenberg tekende (weer) voor de vormgeving. en de brochure is hier online te bekijken.

 

 

 

maandag 29 april 2020

Beter, duuurzamer

Het jaarverslag 2019 van ProRail is verschenen. Lees CEO John Voppen’s oproep tot meer duurzame mobiliteit in Nederland. Over de klantwaardering voor de spoormannen en – vrouwen die nooit eerder zo hoog was. Over de nieuwe positie van ProRail als ZBO vanaf 2021. Over zoveel meer. Ga naar de website.

 

 

dinsdag 17 december 2020

Voortgang in Kenia

I-GET is onze partnerorganisatie in midden-Kenia, gericht op middelbaar en vakonderwijs voor jonge meiden. I-GET heeft de krachten gebundeld met de lokale overheid en ontwikkelt plannen voor een nieuw te bouwen school. Wij van The Bitter End richten ons op de vervolgstap: werk en zelfstandig ondernemerschap voor de meiden. We werken aan nieuwe samenwerkingen met uitzender Manpower en met Signify, de voormalige Philips Lighting divisie. Daarnaast zetten we een bescheiden kredietfaciliteit op om zelfstandige bedrijvigheid te stimuleren.

 

 

 

dinsdag 18 maart mei 2020

Wie leest er nog een jaarverslag?

Bij The Bitter End wordt aan twee nieuwe boeken gewerkt. Het eerste is een serie korte verhalen, fictie met een hoog non-fictiegehalte. Beetje in de stijl van de oude Russische Oberioeten wordt de moderne tijd gefileerd, tikje venijnig, af en toe regelrecht hilarisch. Deze uitgave verschijnt voor de zomer bij uitgeverij ASPEKT. Het tweede boekje is van andere aard. Als specialisten in externe verslaglegging zien we dat jaarverslagen nauwelijks nog gelezen worden. Investeerders, klanten en medewerkers kunnen er steeds minder mee. Hoe komt dat? Wat moeten we met al die eenvormige deftigtaal over Purpose en Impact? De chaos in nieuwe standaarden voor niet-financiële informatie gooit nog eens extra roet in het eten. ‘Getrouw beeld’, tevens voorzien van handige tips & tricks, verschijnt komend najaar. Houd deze site in de gaten.

 

 

 

dinsdag 8 september 2020

Oorlogskat

Een mooie recensie van Kat met Stroop en Laurier. In dit boek tekent Don Croonenberg oorlogservaringen op van Limburgers eind 1944/begin 1945, toen het vastlopen van de geallieerde opmars onder de bevolking voor doffe ellende zorgde. Een periode die nu vanwege de 75-jarige herdenkingen in het brandpunt van de belangstelling staat, maar die voor velen nooit voorbij zal gaan. Lees de recensie hier. (2019, uitgeverij ASPEKT).

 

 

 

dinsdag 1 september 2020

 

Wat moeten we met ‘het’ jaarverslag?

Getrouw Beeld heet ons nieuwe boekje; het gaat over het (bedrijfs)jaarverslag anno 2020 en daarna. Is het jaarverslag een CD in tijden van Spotify? De kritiek zwelt aan. Op de wirwar aan standaarden, het toenemend gebrek aan relevantie voor investeerders en stakeholders en het al of niet holle geneuzel over Purpose en Impact. Lees de kritische visies van o.a. Leids lector Piet Hein Coebergh en de hoogleraren Martin Hoogendoorn, Leen Paape en Jaap Winter. Plus ruim 20 tips & tricks. Download het boekje en laat ons weten wat je ervan vindt.

 

 

 

maandag 11 mei 2020

Thuiszitters van de
bank af

Symposium op komst - 11 november 2020: Duizenden leerlingen  -  het worden er meer - gaan niet naar school. Waarom? Hoe kunnen we thuiszittende leerlingen goed begeleiden? Een verhelderende middag rond een complex thema. Met inzichten uit het kersverse onderzoek van het Kohnstamm instituut, lezingen van Anton Horeweg en Ard Nieuwenbroek, en Lisan van de Moosdijk en Lonneke Spierings over Route B van Zorgokee. Dit symposium is een must voor medewerkers en bestuursleden binnen onderwijs, gemeentes en jeugdzorg. Aanmelden kan hier.

 

 

 

donderdag 12 november 2020

De Viespeuk

Ruim 30 schertsverhalen kort en kluchtig. Over het achterwerk van The Donald. Over de reden waarom we in Nederland geen minister van Eenzaamheid nodig hebben. Over despoten dumpen. Over de vraag of je van schrijven gelukkig wordt. Over de geuren van de gigolo. Over een vluchteling op Amsterdam Centraal. Over een koe die niet blijkt te bestaan, over de besognes van onze koning en als toetje warme kersen met slagroom. Een scherp, spel met fictie en feiten. Net (niet) waar. Redelijk. Absurd. Verschenen bij ASPEKT. Bestel hier of  daar.

 

 

 

woensdag 11 november 2020

Succesvol seminar Niet Thuisgeven

Loyaal Leven organiseerde op 11-11 een online seminar over de problemen rond ‘thuiszitters’, de vele duizenden kinderen in Nederland die niet naar school gaan. Zes experts deelden hun ervaringen en inzichten, er waren aangrijpende filmpjes waarin kinderen zelf  vertelden over hun situatie en er werden nieuwe manieren van werken gepresenteerd. Ook bleek opnieuw dat cijfers niet altijd te vertrouwen zijn. Het aantal thuiszittende kinderen is waarschijnlijk hoger dan bekend, enkele duizenden kinderen zijn ‘kwijt’ als gevolg van bureaucratie en kinderen van o.a. statushouders of Roma en Sinti zijn vaak niet eens in beeld. Een alarmerende situatie waar eerdere overheidsprogramma’s helaas niet veel verbetering in hebben kunnen brengen. Loyaal Leven is van plan om samen met de professionals de problematiek van deze duizenden ‘ondergeschoven’ kinderen bij de minister van onderwijs extra onder de aandacht te brengen. Het online symposium kreeg uitstekende waarderingen van het publiek. Veel dank aan Kees Krijnen Mediaproducties voor de technische support. En noteer in je agenda: 9 december, online meet-up en presentatie van o.a. Ard van de Nieuwenbroek en psychiater Dirk de Wachter. Schrijf je in op www.loyaalleven.nl

 

 

 

woensdag30 september 2020

Weer Kamervragen over implantaten

TV-programma RADAR heeft opnieuw aandacht gevraagd voor vrouwen die met een kluitje in het riet worden gestuurd bij ernstige gezondheidsklachten als gevolg van siliconen borstimplantaten. De medische wereld lijkt er nog altijd geen raad mee te weten, producenten hullen zich in stilzwijgen en veel vrouwen blijven met grote ellende zitten. Het boek dat Don Croonenberg schreef over deze zaak was aanleiding voor vragen in de Tweede Kamer en in het Europees Parlement. Nu is Jamie Crafoord, zelf slachtoffer, een petitie gestart en Lilian Ploumen zal de zaak in de Tweede Kamer opnieuw in debat brengen. Waarom wordt het verwijderen van implantaten niet vergoed, terwijl is aangetoond dat deze ingreep tot een sterke verbetering van de gezondheid leidt? Kijk de uitzending terug op NPO Gemist. De petitie teken je hier.

 

© 2020 The Bitter End • Beekstraat 14a • 5671 CT  Nuenen • info@thebitterend.nl06 21930746

KVK Eindhoven 17123641