Klanten en diensten

Over ons

Nieuws

Home

Publicaties

SINDS

2000

Publicaties

Calm your tits!

Jamie Crafoord aan het woord over haar afschuwelijke ervaringen met silicone borstprotheses en hoe ze haar leven terug wist te winnen. Tevens interviews met ouders over hun rol en visie op de medische wetenschap. Plus een vlammend betoog van een kritisch wetenschappelijk onderzoeker. ‘Een openhartig, pijnlijk boek.’ (Uitgeverij Willems, 2020)

 

Zelensky - de clown versus de tsaar

Biografische schets van de man die vooral in Oekraïne en Rusland bekend stond als politiek geëngageerd komediant (Bekijk Servant of the People op YouTube) en zich sinds 24 februari 2022 verweert tegen een dolgedraaide tsaar en diens  ‘speciale militaire operatie.’ Inmiddels uitverkocht en in het Engels vertaald. Recensies zijn positief over de toegankelijkheid, opbouw en veelheid aan informatie. (Uitgeverij Willems, 2022)

 

Gelul

Een filosofische oefening over waarheid, leugen, nepnieuws, vergissing en twijfel. Mede geïnspireerd op de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021 en de ‘waarheidsvinding’ nadien. (Uitgeverij Noordboek, Sterck & DeVreese, 2022).

 

Getrouw Beeld

Getrouw Beeld gaat over het (bedrijfs)jaarverslag anno 2020 en daarna. Is het jaarverslag een CD in tijden van Spotify? De kritiek zwelt aan. Op de wirwar aan standaarden, het toenemend gebrek aan relevantie voor investeerders en stakeholders en het al of niet holle geneuzel over Purpose en Impact. Lees de kritische visies van o.a. Leids lector Piet Hein Coebergh en de hoogleraren Martin Hoogendoorn, Leen Paape en Jaap Winter. Plus ruim 20 tips & tricks. Download het boekje en laat ons weten wat je ervan vindt.

 

De Viespeuk

(Uitgeverij ASPEKT)

Ruim 30 schertsverhalen kort en kluchtig. Over het achterwerk van The Donald. Over de reden waarom we in Nederland geen minister van Eenzaamheid nodig hebben. Over despoten dumpen. Over de vraag of je van schrijven gelukkig wordt. Een scherp, spel met fictie en feiten. Net (niet) waar. Redelijk. Absurd. Bestel hier of hier.

 

Lifeblood of trust for real relationship. Listen to hear...find your voice...risk your truth

(Uitgeverij ACCO NL, 2019)

Een unieke, geïllustreerde biografie over leven en werk van Barbara Krasner, medegrondlegger van het contextuele gedachtengoed dat in veel landen wordt ingezet, vooral in jeugd- en gezinszorg. Op initiatief van Greet de Bruijn en tot stand gekomen na 5 jaar samenwerken over De Oceaan heen. De auteurs: Barbara Krasner, Karen Allen, Douglas Schoeninger en Greet de Bruijn.

 

Kat met stroop en laurier

(Uitgeverij ASPEKT, 2019)

Eind 1944 stokte de opmars van de Geallieerden in Midden-Limburg, en dat heeft voor doffe ellende gezorgd. In dit boek blikken kinderen van toen terug op een krankzinnige tijd, worden voor het eerst delen van persoonlijke dagboeken gepubliceerd en is archiefmateriaal opgediept. Een boek vol persoonlijke, soms onthutsende verhalen van de laatste getuigen van WO2.

 

Het siliconenlek

(Willems Uitgevers, 2018)

Er woedt al tientallen jaren scherpe controverse over de gezondheidsrisico’s van siliconen borstimplantaten. In dit boek komen vrouwen met zeer ernstige gezondheidsproblemen aan het woord. Verder laten wetenschappers, de overheid, IGJ, RIVM, medisch specialisten en o.a. toxicologen zich uit over dit complexe thema. Partijen staan samen in dit boek die elkaar voorheen alleen nog spraken in de rechtszaal. Het boek was mede aanleiding tot kritische vragen in de Tweede Kamer aan minister Bruins en in het Europese Parlement.

 

 

 

Ja, wat denk je zelf?!

(2017, Grijp Het Leven zorgorganisatie)

Zorgorganisatie Passe-partoutzorg verandert in Grijp Het Leven en publiceert haar visie op zorg voor kwetsbare kinderen en jongvolwassenen. Een pleidooi voor autonomie en zelfredzaamheid, maar dan echt. ‘Vaak roepen we dat de cliënt centraal staat en recht heeft op persoonlijke regie. De werkelijkheid is vaak dat wij als ouders, hulpverleners en overheid de touwtjes in handen blijven houden. Want wie weet er nou beter wat goed voor ze is?’ Riny Leenders, directie.

 

Tobnie

(2017, BS)

Ervaringen opgetekend van Mirande, moeder van drie kinderen die zich door haar leven met ADHD slaat. ADHD: Anders Denken, Hilarisch Doen. Een boek vol zelfontdekking, gedoe met instanties en doldwaze situaties. ‘Een openhartige, moedige en heldere beschrijving hoe het is om Anders Dan Helder Denkende te zijn. Een absolute aanrader voor alle hulpverleners die willen werken met de mens achter de diagnose ADHD.’ Thierry Kroes, gezondheidszorgpsycholoog, praktijkopleider GZ-psychologen.

 

Mentaal presteren

(2017, DICTA, Haystack/Dialoog)

Leuk baantje, pensioen geregeld, het

gras gemaaid. En toch wringt het.

In Nederland heeft een op de zeven mensen last van leef- en werkstress.

Hoe komt dat? En hoe kom je ervan af?  Coproductie over ‘mentale innovatie'

en talentontwikkeling met coach, voetballiefhebber en levenskunstenaar Benno Diederiks.

 

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

(2017, T-LAB/LEV groep)

Hoe zien jonge kinderen uit de ‘uitdagende’ Leonarduswijk in Helmond hun toekomstige kansen op werk? Met bijdrages van o.a. Stochelo Rosenberg, Harry van Bommel, Berry van Aerle en Annemarie van Gaal. ‘Een fantastisch leuk en leerzaam boekwerkje.’ Wethouder Margreet de Leeuw, Helmond.

 

Twee harten in driekwart

(2017, BS)

Fausto is op leeftijd geboren en moet elke ochtend weer aan het leven wennen. Met dochter Victoria (118 cm hoog) reist hij vanuit zuidelijk Spanje naar de Engelse kust om een doodskist af te leveren voor een man die ze hadden moeten kennen. ‘Gewone mensen praten zo toch niet?’(ED)

 

Tan Tan

 (2014, Kemper Conseil)

Over taal en taalfilosofie. ‘Voor de hoofdfiguur van Tan Tan is de inwijding in de wereld van de taal een bijna mystieke reis door de menselijke geest.’ (Tijdschrift Onze Taal)

 

Tabaksteeg: wonen in sferen

(2014 in opdracht voor Heijmans)

 

De Tweede tijd 2004

Een bijzonder verhaal over smetvrees.

 

Girls are not cows - Meisjes zijn geen koeien

(2013, Stichting MOV)

Persoonlijke hartekreten en toekomstwensen van jonge Borana-meisjes in het door hitte en armoede geteisterde centraal-Kenia. Door Nairobi en de internationale gemeenschap volkomen vergeten. Gemaakt in opdracht van Stichting MOV en gemeente Eindhoven.

 

De Brown Paper methode

(met W. Berkman en M. van der Schaaff, 2011, Business Contact)

Over de leukste veranderaanpak met de beste resultaten. Toegepast bij o.a. ANWB, BMW, KPN, Nuon, Rabobank en Volkswagen.

 

Een fascinerende Hondenbaan

(2009, Business Contact)

‘Geen managementboek maar een bundel mooie persoonlijke portretten van Nederlandse leiders van divers pluimage. Een zeer lezenswaardig boek.’ (Elsevier)

 

Schorpioenen in de mais

(2008, Balans)

Een milde bloemlezing over de voors en tegens van genetische manipulatie. Samen geschreven met de veel te vroeg overleden DSM-specialist Philip van Lelyveld. Later verschenen bij Balans onder de titel Veredeling & Manipulatie.

 

Zelf laten doen!

(2008, TBE)

Iedereen die kinderen opvoedt of met ze werkt wil ze graag Zelfrespect, Zelfvertrouwen en Zelfstandigheid meegeven. Dat is niet altijd even makkelijk. Dit boek is een leidraad met vooral praktische handreikingen over kinderen van 0 t/m12 jaar.

 

De toekomst, daar komt geen eind aan!

(Met o.a. R. Plasterk en A. Rouvoet, 2007, Pepijn)

Over de toekomstdromen en zorgen van jonge kinderen. ‘Een sympathieke uitgave, vlot leesbaar, inspireert en bruikbaar voor zowel jongeren als volwassenen die veel met hen optrekken.’(Bibliotheekkring)

 

Het geheim van de Sint

(2004, TBE)

Met de Sint die ieder jaar weer in Nederland is komt voor veel ouders de vraag of ze het dit jaar zullen vertellen. Maar wanneer en hoe dan? Dit boek biedt uitkomst ;-)

 

Diverse korte verhalen in: Tulpen voor Jamilla

(1997; lijn 29)

 

In de Keerlaan

(1996)

 “Tevredenheid is een heksengebrouw van gemakzuchtige trouw en kinderachtigheid’ en “Alles gaat maar door maar niet vooruit”. Zeggen de hoofdpersonen. De wankele wereld van beide vertellingen, As en Pauleslag, bevindt zich ergens tussen deze twee zinnetjes.

 

Theologie van overzee

1988

 

Zeven portretten van Angelsaksische theologen.

Don Croonenberg & Rob van der Zwan

© 2021 The Bitter End • Beekstraat 14 • 5671 CT  Nuenen • info@thebitterend.nl06 21930746

KVK Eindhoven 17123641